четвер, 31 січня 2008 20:08

Ліки можуть подорожчати на третину

Торік ціни на ліки в середньому зросли на 12%. Невдовзі від постачальників очікують чергового підвищення.

— Коли ми після Нового року приймали партію ліків, менеджер із фірми-постачальника "Альба Україна" сказав, що скоро ціни підскочать на 30 відсотків, — розповідає завідувачка полтавської аптеки N3 обласного комунального підприємства "Полтавафарм" Валентина Мельникова. — Ми обслуговуємо також і психічно хворих людей. Постійно помічаємо ріст цін на медикаменти різних фірм — від 10 до 15 відсотків. Поки що лишилися ліки зі старих партій. Від дорожчих або просто відмовляємося, або стараємося продавати без їхньої націнки собі у збиток.

Працівники інших аптек про різке подорожчання ще не чули. Підприємству "Полтавафарм" офіційні листи від постачальників із цього приводу теж не надходили.

— Більшість ліків нам завозять із-за кордону. А вітчизняні підприємства використовують переважно імпортну сировину. Тому вартість медпрепаратів залежить від коливання курсу євро, — пояснює директор фармацевтичного товариства "Юнсон" у Полтаві Сергій Гершкович, 53 роки. — Ціни на енергоносії та рівень заробітних плат працівників теж не стоїть на місці. От вартість ліків потроху й підростає.

Зараз ви читаєте новину «Ліки можуть подорожчати на третину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути