понеділок, 12 листопада 2012 05:30

Куртки по 260 гривень беруть дві на зиму

— У прошлому році дороге пальто брав, а воно за зиму вилиняло і розлізлося. На цей раз вирішив недорогий пуховик купить. Усе одно на слідуючий мода зміниться, нужно буде щось нове брати, — говорить полтавець 27-річний Ярослав Кадук. У неділю, 4 листопада, опівдні з дружиною Валентиною підшуковують собі пуховики на центральному речовому ринку Полтави. Тут найбільший в обласному центрі вибір зимового верхнього одягу.

Заходять до великого контейнера край базару. Пуховики на стіні — у три ряди, на брудній підлозі два великі мішки, у них складені решта курток.

— Оцей на тобі неплохо сидітиме. У нього колір хороший і рукава не довгі, — Валентина простягає чоловікові темно-червоний пуховик.

— Нє, Валюша, він сильно дутий. У ньому на колобка буду похожий, — роздивляється куртку Ярослав. Він має понад 1,75 см зросту, середньої статури.

До пари підходить продавець 34-річний Андрій Іванюченко.

— На вас ідеально сяде курточка класіческого фасону в більш темному цвєті. У мене одна така на силікончику осталася, — шукає у мішку. Дає пожмакану синю куртку.

— Для упітанних людей підходять тільки длінні пуховики свободного покрою, — продовжує. — Писк цього сезону — сіро-білі пуховики з двома відстібними підкладками. Є жіночі й чоловічі. З Турції їх веземо. Жаль, уже не осталося.

Ярослав міряє куртку, роздивляється шви.

— У мене ніде нитки не торчать, то був би брак. При больших морозах така курточка розлізеться, — каже Іванюченко. — Усередині силікон кубиками зашитий. От вам і признак качєства.

Валентина знімає пуховик із чоловіка, віддає продавцю.

— Може, недорогі натуральні найдемо, — шепоче.

На ринку куртки з наповнювачем-пухом продають лише у двох контейнерах, вони коштують від 1000 грн. Продавці кажуть, перестали везти дорогі речі, бо люди не мають грошей.

Біля однієї з таких яток міряє куртку покупець 20 років. Упускає її в багнюку.

— Я тебе січас цю грязь злизати заставлю, — підбігає продавщиця років 40. — Руки криві повиростали чи просто баран такий?

— Та пішла ти, нєрвна, — хлопець віддає пуховик та швидко йде. — Надєюсь, ніхто у тебе нічого не купить, — кидає сердито.

Навпроти речових контейнерів — магазин "Сезон". Там пуховик можна купити від 260 грн, тут найнижчі ціни на базарі.

— Ширпотрєб. Зразу видно, що з Китаю, — мацає жіночі куртки Валентина. — Таке взяти — себе не уважати.

До неї підходить продавщиця років 30.

— Для студентів наша ціна саме враз. Вони собі по двє курточки возьмуть і одівають почергово, — говорить. — А те, що качєство не вище, всі знають. Та на сезон і такого хватить.

Біля виходу з ринку пара підходить до жіночого одягу з натурального пуху. Валентина міряє довгу бузкову куртку з хутряним коміром. Торгується і бере її за 1,4 тис. грн.

— Стройним дєвочкам пуховики по фігурі должні сидіти, — нахвалює 27-річний Олег, продавець. — Важно, щоб колір модний був і дліна. Зараз всі беруть сірєнєві, блондінкам раджу золотистий, харашо розкуповують зелені. Уже не модні червоні й такі, що блищать, наче лаковані.

Ярослав загортає одяг у пакет.

— А я уже не увєрєний, що мені пуховик нужен, — сміється. — Подожду ще недільку, може, гроші підзбираю та собі щось нормальне куплю.

Зараз ви читаєте новину «Куртки по 260 гривень беруть дві на зиму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути