Ексклюзиви
четвер, 24 квітня 2008 18:06

Кременчужани цілодобово протестують проти вирубування парку

Автор: фото: Віта КОНОВАЛЕНКО
  Біля обгородженого парку ”Ювілейний” у Кременчуці два тижні цілодобово стоять два намети. Пікетувальники проти вирубки в ньому дерев
Біля обгородженого парку ”Ювілейний” у Кременчуці два тижні цілодобово стоять два намети. Пікетувальники проти вирубки в ньому дерев

Два тижні тому біля парку "Ювілейний" поблизу Палацу культури у Кременчуці з"явилися два намети. У них живуть члени партії "Вперед, Україно!" та представники "Народної самооборони". Пікетувальники хочуть захистити парк від вирубки.

На площі 1,8 га ростуть 186 дерев. Вони обгороджені. На місці парку зводитимуть супермаркет "Білла" зі стоянкою на 200 авто. Ділянку під будівництво торгового центру  надала Кременчуцька міськрада.

15 квітня активісти "Народної самооборони" та "Вперед, Україно!" блокували Автозаводський райсуд Кременчука із прапорами та вигуками: "Громада проти!", "Білла" не пройде!". Вони подали позов до нього із проханням ухвалити рішення, яке б заборонило вирубувати дерева. Його не задовольнили. Судді оголосили перерву до 26 квітня.

— Цей парк належить до рекреаційної зони, тобто пам"ятки природи. Максимум, що тут можна зробити, — напнути сітку для бадмінтону, — каже заступник голови міської організації партії "Вперед, Україно!" Владислав Головко, 34 роки. — Забудова цієї території — порушення закону. Будемо збирати підписи проти вирубки дерев.

Пікетувальники хотіли посадити в парку саджанці. Звернулися до міськвиконкому — наступного дня майданчик обгородили.

Прокурор Кременчука опротестував постанову Автозаводського райсуду. Однак міська рада наполягає на своєму.

— Рішення влади узгоджене зі всіма контролюючими службами, — зауважує міський голова Кременчука Микола Глухов, 58 років. — Прокуратура області подала матеріали про відміну постанови міськради до суду. Він відбудеться в травні. На цій земельній ділянці  1990 року погоджували будівництво гуртожитку. Але не збудували через брак коштів. Деякий час землю не використовували. Коли я став мером, вивчав досвід роботи цього торгового закладу в Києві. Я пропонував, аби він з"явився тут ще 2000-го.

За словами Глухова, місце під забудову не є парковою територією.

Пікетувальникам щодня привозять питну воду, продукти, каву. Вони чергують і вночі. Заявляють, що протистоятимуть фізично будь-яким посяганням на "Ювілейний". Перебуватимуть тут до остаточного рішення суду.

У Кременчуці подейкують, будівництво "Білли" лобіює народний депутат України від БЮТу кременчужанин Олег Бабаєв, 42 роки. Він — президент футбольного клубу "Ворскла". Очолював підприємство "Кременчукм"ясо" (торгова марка "Фарро").

Зараз ви читаєте новину «Кременчужани цілодобово протестують проти вирубування парку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути