вівторок, 14 жовтня 2008 18:19

Кременчук увійшов до сімки найзабрудненіших міст

Автор: фото: Дмитро БАБЕЦЬ
  Минулої суботи учасники гурту ”Авіатор” Андрій Сторож (ліворуч) та Ігор Воєвудський виймають із вазона дерево, щоб посадити його в Придніпровському парку в Кременчуці. Ліворуч із лопатою — мер Кременчука Микола Глухов
Минулої суботи учасники гурту ”Авіатор” Андрій Сторож (ліворуч) та Ігор Воєвудський виймають із вазона дерево, щоб посадити його в Придніпровському парку в Кременчуці. Ліворуч із лопатою — мер Кременчука Микола Глухов

11 жовтня за підтримки українських співаків у Кременчуці пройшла екологічна акція "Зелений простір Хюндай". Компанія вибрала сім найбільш забруднених міст України. У кожному висадили по тисячі дерев. Дерева саджали гурти "Авіатор", "А.Р.М.І.Я.", "34". Потім виконавці дали концерти в кожному місті.

До Придніпровського парку Кременчука під"їжджає автобус із музикантами й учасниками акції. Вони одягають рукавиці та готують лопати. За кілька хвилин під"їжджає автівка, з якої виходить мер Кременчука Микола Глухов.

— Микола, — простягає руку хлопцям з гурту "Авіатор".

— За лопати, — голосно кричить відповідальний за акцію.

Хлопці з гурту "Авіатор" Андрій Сторож та Ігор Воєвудський своє дерево садять довго. Радяться між собою, як йому краще буде рости. Дмитро Тодорюк навпаки найпершим висаджує своє дерево. Він гукає до Ігоря й Андрія, щоб ті поспішали. Утоптує землю довкола саджанця.

— Утоптувати ґрунт мені порадили спеціалісти, — весело каже Тодорюк. — Так дерево швидше прийметься.

Решту дерев висаджують працівники Кременчуцького міського комунального господарства.

Акція "Зелений простір Хюндай" розпочалася весною цього року із міст Нікополь і Кіровоград. Осінній етап розпочався 28 вересня в Мелітополі. Після Кременчука дерева садитимуть в Алчевську, Макіївці та Керчі.

— При виборі міст-учасників проекту ми робили акцент не на мільйонники, а на невеликі міста, — пояснює генеральний директор "Хюндай Моторс Україна" Віктор Оранський. — Вважаємо, що нам вдалося вибрати саме ті міста, які сьогодні найбільш потребують цього проекту.

— Для нас ця акція не просто момент реклами. Ті, хто стежить за нашою творчістю, знають, що ми часто беремо участь у соціальних проектах. Зокрема всі іграшки, які ми отримуємо на концертах від фанатів, ми передаємо в дитячі будинки, — каже учасник гурту "Авіатор" Дмитро Тодорюк. — Тепер ми вирішили взяти участь в екологічному проекті.

Зараз ви читаєте новину «Кременчук увійшов до сімки найзабрудненіших міст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути