четвер, 21 серпня 2008 20:15

Кредити на авто піднімуть до 30 відсотків річних

Із квітня цього року на кредити для купівлі авто збільшилися відсоткові ставки. У відділеннях банків обласного центру вони становлять 20–25% річних. Експерти кажуть, до кінця року можуть піднятися до 30%.

— У Києві багато банків дають позики під 30 відсотків. Ми до квітня кредити на нові авто давали під 12 відсотків у гривні, тепер — під 20, — розповідає Михайло Іванюк, експерт "Приватбанку" із кредитів. — На старі авто — 22 відсотки в гривнях.

Максимальна сума позики на новий автомобіль — $50 тис., на б/в — $30 тис. Її дають на п"ять років. Перший внесок — 20% від вартості авто. Береться одноразова комісія 3% при оформленні кредиту.

— На сім років можна укласти договір на купівлю авто в кредит із майданчика нашого банку. Ми виставляємо на продаж машини автосалону "Полтава-авто" та "Хюндай", — продовжує Іванюк. — Протягом дії угоди ми не змінюємо процентних ставок. А багато банків у договорі залишають за собою право їх збільшувати. Або оголошують низькі ставки, бо мають  приховані комісії.

У "Кредитпромбанку" гроші на автомобілі модельного ряду ВАЗ та "деу" позичають на п"ять років під 22%, на іномарки — на сім років. Перший внесок — 25%. Одноразова комісія — 1%. У "Ві Ей Бі банку" дають такі ж кредити. Одноразова комісія — 1,85%, щомісячна — 0,13% від суми позики. Вартість авто переплачують майже вдвічі.

Зараз ви читаєте новину «Кредити на авто піднімуть до 30 відсотків річних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути