четвер, 02 грудня 2010 19:32

"Київстар" контролює операторів коротких номерів

В Україні швидко розвивається ринок мобільного контенту. Тобто послуг, які можна замовити за короткими номерами — музика, ігри, гороскопи, СМС-голосування в різноманітних шоу та конкурсах тощо. Мобільний оператор "Київстар" контролює якість наданих послуг провайдерами, виявляє шахраїв.

— Усі мобільні оператори працюють за двома схемами: самостійно розвивають послуги — їх ми називаємо брендовані, і є послуги, які створюють контент-провайдери. Оператор у цьому випадку лише надає доступ провайдерам до своїх абонентів, — говорить Леся Запорожець, начальник відділу управління і розвитку відносин із контент-партнерами департаменту послуг мультимедіа "Київстар". — Кількість клієнтів "Київстар", які користуються такими послугами, сягає 3,5 мільйона осіб на місяць.

Середня ціна такої послуги — 6,5 грн на місяць. Для порівняння: за такі ж гроші можна придбати дві пачки жуйок. Звісно, ціна контенту залежить від його виду: СМС-голосування коштує 2–3 грн, а інтернет-гра — понад 10 грн. Ціноутворенням займаються самі конент-партнери.

Проблемою у сфері контент-послуг, з якою стикаються оператори та абоненти, є шахрайство. Справжнім стихійним лихом наприкінці минулого року стало поширення вірусу, що блокував роботу комп'ютера та пропонував відправити СМС вартістю 50 грн на певний номер для розблокування. Були й інші пропозиції шахраїв: "СМС-перехоплення", коли, сплативши кошти, абонент нібито отримував можливість читати будь-яке чуже повідомлення. До таких контент-провайдерів "Київстар" застосував жорсткі штрафні санкції, заблокував ці короткі номери та розірвав договірні відносини.

"Київстар" забороняє нелегальний контент порнографічного характеру та політично-релігійну пропаганду й агітацію. Є окремі вимоги до рекламування алкогольної та тютюнової продукції, азартного та еротичного контенту.

Суворі вимоги і до СМС-розсилок. Одна з головних — повідомлення можна надсилати лише людям, які дали згоду на відправлення таких СМС.

Зараз ви читаєте новину «"Київстар" контролює операторів коротких номерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути