Ексклюзиви
четвер, 13 січня 2011 18:31

Із підземних переходів женуть музикантів та бомжів

У підземних переходах Полтави розвісили таблички про те, що вуличним музикантам у них грати не можна. Не пускають у переходи і жебраків.

— Гітарист якийсь грає, а навколо збирається шумна компанія. Є такі, що й випивші добряче, — говорить Андрій, продавець з магазину в переході біля Головпоштамту. — І це все ближче до вечора. Потім ще і розбірки між собою влаштовують. Так і вітрину можна розбити. Кому таке треба?

З музикантами та п'яними компаніями з переходів женуть жебраків, які заходять туди погрітися. Кажуть, від них сильно смердить. Притулків, де безхатченки можуть перечекати морози, в Полтаві немає. Ті мусять грітися у підвалах та занедбаних будинках. Розводять там вогнища. Нещодавно у Полтаві горів підвал багатоповерхівки через те, що безпритульна жінка там грілася та влаштувала пожежу.

— Займаємося цими людьми, якщо вони скоїли злочин, — розповідає Юрій Сулаєв з Полтавської обласної міліції. — Якщо вони живуть у підвалі чи на горищі будинку, то попросити їх вийти звідти можемо тільки, коли до нас звернуться мешканці. Люди самі мусять бути пильними, аби не допустити біди та пожежі. Безхатченків ми фотографуємо та ідентифікуємо, щоб мати дані на таких людей. Часто вони скоюють злочини.

Юрій Сулаєв зазначає, міліцейські патрулі мають право виганяти з підземних переходів старців, бо жебракування в Україні заборонене законом.

Зараз ви читаєте новину «Із підземних переходів женуть музикантів та бомжів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути