четвер, 13 листопада 2008 17:26

Імпортні ліки стали вдвічі дорожчими

Із 29 жовтня ліки вітчизняного виробництва в аптеках Полтави в середньому подорожчали на 10%, імпортні — удвічі.

— 24 жовтня ми здали майже всю партію нових ліків. Вони були майже вдвічі дорожчими, — розповідає провізор із аптеки мережі "Алтея фарм" Галина Ярмола.

— Коли долар піднявся до семи гривень, то всі фармацевтичні фірми призупинили продаж. А тоді почали відпускати за цінами, вищими на 10–20 копійок, — додає завідувач аптечної мережі товариства Ніна Горшкова.

Нині корвалол коштує 3,1 грн, раніше було — 2,9. Спазмалгон подорожчав на 10 коп., до 6,6 грн. Ціна німісілу збільшилася на 5 коп.

У деяких аптеках дефіцит ліків іноземного виробництва.

— 60 відсотків препаратів закуповуємо на нашому підприємстві "Полтавафарм". Там їх ще продають за старими цінами, — каже завідувач аптеки філії "Полтавафарму" Людмила Клос, 48 років. — А імпортні оптовики зараз не продають. Реалізує лише одна українська фірма. У неї ліки на 15–20 відсотків вищі. Ми такі взяти не можемо. Чекатимемо, доки спадуть ціни. Добре, що завчасно закупили ліки із запасом. Але деякі вже скінчилися — словенські антибіотики макропен, англійські сиропи від кашлю мілістан, австрійські вітаміни серії нікомед.

Зараз ви читаєте новину «Імпортні ліки стали вдвічі дорожчими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути