Ексклюзиви
четвер, 24 червня 2010 20:03

Голопупенко допомагає заробляти гроші

Автор: фото з архіву Дмитра Омельченка
  Банківський працівник Дмитро Омельченко сидить біля пам'ятника бабусі з насінням у Комсомольську. Нібито він приносить успіх у торгівлі
Банківський працівник Дмитро Омельченко сидить біля пам'ятника бабусі з насінням у Комсомольську. Нібито він приносить успіх у торгівлі

Дерев"яні фігури героїв гоголівського "Сорочинського ярмарку" — Параски, Хіврі, Петра Голопупенка та Солопія Черевика — стоять у Великих Сорочинцях на Миргородщині біля сільради. Місцеві та приїжджі постійно труть купюру, яка стирчить з кишені Голопупенка. У багатьох після цього з"являються гроші.

— Про те, що гроші з"являються, коли кишеню потреш, чув від багатьох, — розповідає сільський голова Юрій Донченко. — За повістю Гоголя, ці 5 карбованців, котрі виглядали з кишені Голопупенка, з"їв кінь.

Пригадує, відпочивала у селі жінка з Кременчука. Зайшла в сільраду та почала про скульптури розпитувати.

— Вони примітні, гарні та колоритні, — хвалиться сільський голова. — Ми їй розповіли про цю прикмету та вона сказала, що не вірить. Але через вікно бачив, що вийшла та поклала руку на п"ять карбованців. Оглядалася, чи ніхто не бачить.

За якийсь час жінка зателефонувала до сільради з подякою.

— З"явилися в її родині гроші, звідки навіть не сподівалися, — говорить Донченко. — Сталося це через два тижні після того, як торкнула скульптури. Пояснювати не стала, скільки грошей. Сказала, що відтепер у такі прикмети віритиме.

На Полтавщині є низка пам"ятників, біля яких можна задумати бажання. Аби воно збулося, пам"ятник потрібно потерти або просто торкнутися рукою.

— У Полтаві найбільше повір"їв пов"язано з пам"ятником полковнику Келіну на проспекті Першотравневому. Там колона та лев, — розповідає голова спілки екскурсоводів Полтавщини Тамара Кулинич, 61 рік. — У того лева ще здаля хвіст блищить, — сміється. — Найперше, всі чіпляються за нього, коли фотографуються. Дітей саджають. Коли студенти сусіднього техуніверситету йдуть на заняття та чогось не знають, неодмінно труть левові хвоста, щоб із заліками та іспитами хвостів не було.

Екскурсовод каже, студенти медичної академії, аби скласти іспити, труть левові зуби.

Труть у лева під хвостом

— Якщо хтось довго засидівся сам і хоче швидше знайти пару, труть у лева під хвостом, — зауважує Тамара Володимирівна.

Про Білу альтанку в Полтаві існує легенда, що на цьому місці загубив підкову козак. За іншою версією — російський цар Петро І. Місцеві вірять, що ця підкова приносить щастя. Тому всі весілля приїжджають до альтанки. Також там прийнято зустрічати ранок випускникам.

— Ще одна чудасія — Тріумфальна арка на в"їзді в Диканьку, — продовжує Тамара Володимирівна. — Аби збулося бажання, потрібно під аркою обійти вісімкою та задумати те, чого хочеш.

Часто біля арки стоять черги автівок. Водії проходжуються під аркою. Нещодавно її відреставрували. Місцеві переказують, зробив це невідомий меценат, котрому арка допомогла здійснити бажання.

У селі Гоголеве Шишацького району, там де музей-садиба письменника Миколи Гоголя, біля ставка є грот. Біля нього лежить камінь у вигляді крісла. Аби бажання збулося, треба сісти на кам"яне крісло і задумати. Але говорять, не можна задумувати більше одного бажання, бо не збудеться.

У Миргороді поряд зі ставком біля входу на курорт стоять скульптури гоголівських героїв. Серед них Пацюк, котрий їсть вареники. Їх місцеві та туристи відполірували до блиску. Вірять, що приносять достаток дому.

Під Комсомольськом у селі Келеберда поставили пам"ятник Тарасові Бульбі. Ті, хто буває біля нього, сідають на коня. Люди вважають, що це приносить успіх у справах.

Аби в молодій родині якнайшвидше народилася дитина, труть голову скульптурі Амура, встановленій біля РАЦСу в Комсомольську. Аби довго жити в мирі, молодята неодмінно сідають перед тим же РАЦСом на лавку закоханих.

У підприємців Комсомольська є традиція: аби торгівля була успішною — сідати біля пам"ятника бабусі, яка продає насіння.

"Так можна позбутися легких недугів"

Біоенергетик з Полтави Георгій Ларіонов переконаний, що бажання, котрі загадують біля пам"ятників, збуваються через самонавіювання.

— За останні 30 років завдяки Чумакові, Кашпіровському самонавіювання в людей виросло із 45 відсотків до 70, — пояснює Георгій Георгійович. — Існує ефект плацебо — тобто самонавіювання. Він виявляється і в бажанні людини щось торкнути, потерти, лизнути, аби збулося бажання. Насправді ж, суть цього дива в тому, що людина, коли думає про зцілення, підвищує свій захисний рівень і це її оздоровлює. Так можна позбутися легких недугів, а не патологічних, типу онко.

При здійсненні інших бажань — спрацьовує той же ефект.

— Потерти пам"ятник і щось задумати означає, що людина пробудила в собі більшу активність, — зауважує біоенергетик. — Вона приймає рішення, на які б не наважилася, просить щось, хоча раніше ніяковіла.

У стані самонавіювання можна зважитися придбати лотерейний квиток і виграти.

— Тертя ніби спонукає до дії, — пояснює фахівець. — Людина сама робить для себе чудо.

Зараз ви читаєте новину «Голопупенко допомагає заробляти гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути