понеділок, 19 травня 2008 17:44

Геннадій Чіпко встановив рекорд із поїдання галушок

У неділю в Полтаві встановили рекорд із поїдання галушок на швидкість. Кожен учасник мав з"їсти 12 галушок без начинки за мінімальний час.

Чемпіонат організував торгово-розважальний центр "Конкорд" до річниці свого відкриття. Участь у ньому взяли 36 добровольців. Серед них — три жінки.

— Съесть нужно 12 штук, они со сметаной. Напротив каждого будут стоять бутылки с водой, — розповідає учасникам координатор конкурсу Михайло Меллін, 42 роки. — Увага! Кому стане погано, поряд лежатиме пакетик. Є "швидка".

Зафіксувати рекорд приїхав представник Книги рекордів України Ігор Підчібій, 38 років.

— У Полтаві й Україні рекорд із поїдання галушок ставлять уперше. На такі свята люди охоче приходять, — зауважує. — Але його не можна назвати оригінальним. В Україні й світі багато рекордів на швидкість — і вареники, і галушки, і сало. В Україні протягом двох років ставили рекорди з поїдання сала — хто швидше з"їсть кілограм.

Ведучим на свято запросили актора, віце-президента гумористичного клубу "Золотий гусак" Валерія Чигляєва, 50 років.

— Галушка смачна сама по собі. Її хочеться їсти й їсти, — Чигляєв тримає в руках миску галушок. — Найкращі зі сметаною. Я приїхав неголодний. Але тут зголоднів і з"їв уже 20 штук. Переможцем буду я. Ось місце для галушок — гладить живіт.

Переміг студент-третьокурсник Полтавського університету споживчої кооперації України 19-річний Геннадій Чіпко. За 52,03 секунди він з"їв 12 галушок зі сметаною. Родом хлопець із райцентру Царичанка Дніпропетровської області.

— Прийшов сюди з друзями і вирішив узяти участь, — розповідає Чіпко. — Моя бабуся раза два на місяць готує галушки з різними начинками. Змагатися було легко, хоча перед цим і снідав, і обідав. Піду ще й повечеряю.

Зараз ви читаєте новину «Геннадій Чіпко встановив рекорд із поїдання галушок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути