четвер, 12 лютого 2009 16:47

Гадяч на добу відключили від опалення

У понеділок котельні в Гадячі відключили від газу. Навчання в школах і дитсадках не зупиняли. Через плюсову температуру надворі в приміщеннях було +18°С.

Гадячтеплоенерго заборгувало за газ 625 тис. грн. Із них 400 тис. не заплатило населення, решта — організації і установи районного і обласного підпорядкування.

— Місто свої проплати зробило вчасно і повністю, — каже мер Гадяча Тетяна Савченко.

У райцентрі є родини, які мають до 16 тис. грн боргу. Приблизно 200 квартир у багатоповерхівках відокремилися від загального теплопостачання. Але не переоформили договори на оплату опалення місць загального користування — це сходи, підвали, труби, які віддають тепло, проходячи крізь квартиру до інших споживачів.

Послугами котелень комунального господарства в Гадячі користуються 3,7 тис. абонентів, дві школи, п"ять дитсадків і 114 об"єктів інших форм власності. Усі котельні опалюються газом. Відразу перевести їх на інший вид палива не можливо.

У вівторок о 10.00 на вимогу районного прокурора Василя Школьного опалення ввімкнули. Того ж дня районна влада розрахувалася за борги за опалення держустанов. Залишився борг населення й установ обласного підпорядкування.

Якщо за 10 днів борги не погасять, комунальники пригрозили вимкнути опалення знову.

Зараз ви читаєте новину «Гадяч на добу відключили від опалення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути