пʼятниця, 29 серпня 2008 17:36

Фестиваль "Вйо Кобеляки" обійшовся у 50 тисяч гривень

21-22 серпня в місті Кобеляки відбувся фестиваль "Вйо Кобеляки". Його організував ведучий телеканалу М1 та лідер гурту "Зе Вйо" 33-річний Мирослав Кувалдін. Він родом із Кобеляк. Фестиваль обійшовся у 50 тис. грн.

— Більше 24 тисяч виділило управління сім"ї та молоді облдержадміністрації. За ці гроші зробили майже всю сувенірну продукцію з символікою фестивалю — чашки, кульки, значки, прапорці. В перший день їх безкоштовно роздавали всім бажаючим. Майже вісім тисяч дали спонсори, я вклав понад 11 тисяч, — підраховує Кувалдін. — Місцева райдержадміністрація дала 6,5 тисяч гривень. А голова адміністрації Олег Решетило прийшов, як і я, у солом"яному капелюсі.

В організації фестивалю Кувалдіну допомагали полтавська молодіжна організація "Коло тебе" та місцева "Кобеляцька ініціативна молодь". Першого дня діти з місцевих дитсадків змагалися в перегонах на триколісних велосипедах, показували власні малюнки.

— Конкурс на кращий самогон не вдалося провести. Не знайшлося достатньо бажаючих. Та й до нього треба добре підготуватися, щоб не перетворилося на п"янку, — каже Кувалдін. — Усім сподобалися майстри, які на очах у всіх виплавляли мініатюрки з різнокольорового скла. Мені подарували кентавра — щоб не розривався на різні справи.

Виступали місцеві колективи, гурти з Полтави, Києва та Харкова.

— Аматори нічим не поступаються професійним виконавцям. Я ніколи не вчився на композитора чи поета, але пишу вірші й музику, — говорить Мирослав. — Наступного року плануємо зробити фестиваль міжнародним. На березі Ворскли поставимо наметове містечко, щоб кожен зміг ще й відпочити на природі.

У місцевих фермерів Кувалдін із друзями придбав два 15-кілограмові тюки з соломою і кинув їх до одного з місцевих озер, неподалік річки Ворскла.

— Зараз воно більше на болото схоже. Може, вдасться його почистити від заростей та ряски. Коли солома гниє, виділяє сірководень, а він не дає тій зелені розростатися, — пояснює лідер гурту "Зе Вйо". — У майбутньому проведемо кілька екологічних акцій у Кобеляках.

Зараз ви читаєте новину «Фестиваль "Вйо Кобеляки" обійшовся у 50 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути