четвер, 30 жовтня 2008 14:52

Електричну сушарку вставляють у взуття на три години

Електричну сушарку вставляють у взуття на три години

32-річна Євгенія Наливайко з Полтави минулого тижня купила електричну сушарку для взуття російської фірми "Тімсон" за 69 грн.

— Скоро почнуться дощі, сніг. Взуття треба буде сушити, — каже. — Сестра торік купила собі схожу, тільки харківського виробництва. Так і горя не знала. На ніч поставила в чобітки, включила в розетку, а зранку взуття вже сухе, тепле.

Сушарка на нагрівальних елементах розрахована на пару взуття.

— Два пластмасових прилади трикутної форми з"єднані електричним проводом, — показує сушарку "Тімсон" продавець-консультант магазину побутової техніки "Ельдорадо" в Полтаві Оксана Кругляк, 22 роки. — Вони вставляються всередину взуття. Після цього прилад вмикають у розетку. За 20 хвилин елементи нагріваються до встановленої температури +60 градусів. Це дозволяє висушити взуття без втрати форми й негативного впливу на матеріал. Особливо якщо це натуральна шкіра.

Просушувати взуття такою сушаркою треба не менше 3 год.

— Є ще ультрафіолетові сушарки, також фірми "Тімсон", — продовжує продавець. — Вони дорожчі — до 90 гривень. Але не тільки сушать, а ще й знищують грибки й мікроби, які дають неприємний запах.

Сушарка "Еленберг" китайського виробництва працює як тепловентилятор. Коштує 149 грн. Нею можна одночасно сушити дві пари взуття.

— Вона ефективніша. Гаряче повітря, яке циркулює, висушує краще і швидше, — пояснює Оксана Кругляк. — До приладу приєднані чотири спеціальні трубки. Їх всувають у взуття. Можна сушити ще й шерстяні рукавички.

Сушарка обладнана таймером — виставляється потрібний час і прилад відключається сам.

— Дуже мокрі зимові черевики висихають за 40 хвилин, а вологі — за 20, — каже Кругляк.

Зараз ви читаєте новину «Електричну сушарку вставляють у взуття на три години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути