Ексклюзиви
понеділок, 15 вересня 2008 19:33

Дмитро Виноградець здобув друге золото на Параолімпіаді

У суботу плавець із Полтави Дмитро Виноградець, 23 роки, завоював другу золоту медаль на Параолімпійських іграх у Пекіні. Дистанцію 50 м вільним стилем він проплив за 42,60 секунди. Це новий світовий рекорд. Окрім цього, спортсмен має ще й срібну медаль змагань.

Дмитро — інвалід-візочник. Плаванням почав займатися п"ять років тому після травми — зламав шию, коли пірнав у річку. Відвідує секцію обласного центру "Інваспорт". Тренують його заслужені тренери України Галина Бойко та Сергій Калайда. Галина Миколаївна підтримує Дмитра в Пекіні.

— Діма одразу знайшов спільну мову з тренерами, — каже Алла Виноградець, мати Дмитра. — Усіляко буває на тренуваннях. Але він їх слухається.

Через півроку занять став чемпіоном Всеукраїнської універсіади. Після того не повертався зі змагань без нагород.

— Син спокійно до них ставиться, — веде далі жінка. — Як-от інші ходять на роботу, так він їздить на змагання й отримує медалі. Уже коли Діма був у Пекіні, дзвоню. Питаю: "Ну як передолімпійський мандраж?". А він: "Мам, я тебе умоляю, який мандраж? Ну сдєлаєм ми їх". Був упевнений у перемозі.

— Настрій бойовий. Вони з Галиною Миколаївною вже трохи стомилися, — каже тренер Сергій Калайда. — Уже всі скучили. Чекаємо їх удома.

У понеділок Дмитро ще мав пропливти 50 м на спині і комбіновану естафету: чотири по 50 м. На момент підготовки газети результати ще не були відомі.

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Виноградець здобув друге золото на Параолімпіаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути