Ексклюзиви
понеділок, 25 липня 2011 05:00

Дитина може плакати в дитсадку кілька тижнів

— Планувала повести доню в дитсадок у червні, щоб адаптувалася, бо мені у жовтні на роботу виходити. Спочатку Ані там подобалося. Вихователі казали, що дівчинка комунікабельна. Та за три тижні почала вередувати, до садочка йшла зі страшенним плачем. Коли ввечері забирала, теж плакала. Вихователька добре ставиться до дітей. Зараз відвезла дитину у село до бабусі, аби стала самостійнішою. Цікавить, скільки звикатиме мала до дитсадка.

Наталія Кузуб, 26 років, полтавка.

— Усе залежить від характеру. Одна дитина зразу добре почувається в колективі, інша може й пару тижнів поплакати, — розповідає вихователь із 25-річним стажем полтавка Марина Нечипоренко, 42 роки. — Щоб дуже довго звикала — це вже рідкість. Якщо маля тривалий час плаче або тримається осторонь — потрібна допомога психолога. Часто так поводяться діти, які довго були біля мами, є одинаками в родині.

Вихователі з досвідом кажуть, кілька перших днів відвідування діти не плачуть, бо сприймають дитсадок як щось нове. Із часом починають розуміти, що мами тут немає, є певні правила поведінки. Щоб адаптація відбулася швидше, радять привчати дитину до дитсадка поступово. Спочатку приводити на кілька годин. Не можна за непослух лякати дитсадком. Дитина не має сприймати дошкільний заклад як покарання за її погані вчинки.

Зараз ви читаєте новину «Дитина може плакати в дитсадку кілька тижнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути