четвер, 17 липня 2008 19:06

Діма Кузнєцов упіймав двокілограмового ляща

9-річний полтавець Дмитро Кузнєцов зловив ляща вагою 2 кг.

— На Петра і Павла ми з мамою, папою та моїм хрещеним відпочивали в селі Кротенки. Пішли на Ворсклу ловити рибу, — розповідає хлопець. — Мама збирала квіти. Папа поставив вудку й пішов далі кидати спінінґ. Хрещений шукав місце для рибалки. На березі біля вудки я зостався сам. Тут вона засмикалася. Я кинувся до неї, почав тягнути. Бачу — щось причепилося. Думав, коряга. Коли підтягнув ближче, побачив, що то лящ. Витяг його на берег, а він зірвався з гачка та стрибнув назад у воду. Добре, що біля берега мілко. Я впав на нього грудьми, притиснув до себе руками й витяг. Поклав у відро.

Мама, коли повернулася, не повірила, що рибу спіймав син.

— Думала, що він знайшов дохлу рибину, — каже Алла Кузнєцова, 47 років. — Тоді придивилася, а вона жива. Покликала чоловіка. Він без окулярів погано бачить, то подумав, що кум вирішив пожартувати й підкинув у відро замороженого ляща. Ніхто не повірив, що Діма сам його витягнув на берег. Він такий худенький у нас.

Лящ заважив 2 кг.

— Я потушила рибу з картоплею. Вистачило наїстися шістьом, — продовжує жінка. — Діма ловить рибу з двох років. Щороку ми сім"єю на два тижні виїжджаємо з палатками на річку.

У родині є старший син, якому 25 років, та 23-річна донька. Кузнєцови-старші мають онуків. Дмитро полюбляє рибалити, грає в шахи, вивчає англійську. Цього року мріє піти на легку атлетику.

Зараз ви читаєте новину «Діма Кузнєцов упіймав двокілограмового ляща». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути