Ексклюзиви
середа, 12 грудня 2007 16:10

Депутати Машівки виступили проти селищного голови Вадима Костіна

— У понеділок 10 грудня я вийшов із відпустки й дізнався, що депутати мене усунули з посади, — обурюється голова селищної ради райцентру Машівка Вадим Костін, 35 років. — Вони скликали сесію без мого відома і проголосували за моє звільнення.

29 листопада 19 депутатів селищної ради провели таємне голосування. Звільнення Вадима Костіна підтримали 17. "Проти" — двоє.

— Він не дає нормально працювати нашій раді, — скаржиться депутат Олександр Горобець, 36 років. — Ходить і кричить, що він цар. Його вже двічі з робочого місця виводив наряд міліції. Своїм розпорядженням він відмінив рішення сесії, хоча на ній були представники прокуратури, юрист, представники адміністрації та районної ради. Минулого місяця він на дискотеках вишивав. Там ударив малолітню дівчину так, що та отримала струс мозку.

Вадим Костін поскаржився на міліціонерів до прокуратури.

— Вони в брутальній формі змушували мене піти до відділка, хотіли забрати машину, — говорить Костін. — При собі не мали повістки. Я держслужбовець і вимагаю до себе відповідного ставлення.

Зізнається, що на місцевій дискотеці буває, але дівчину не бив.

— Моїй доньці Віталіні 14 років. Я буваю на дискотеці, щоб її проконтролювати. Тоді мене підставили. До мене з брудною лайкою підійшла якась п"яна дівчина. Я її почав заспокоювати. Вона спіткнулася й упала.

Каже, рік судиться через звинувачення в отриманні хабара. 26 січня цього року до нього приїхав незнайомий підприємець, щоб купити землю. Костін посадив його до своєї машини і повіз на огляд ділянки.

— Тоді мені й підкинули 500 гривень, — запевняє. — Міліція півтори години обшукувала машину і знайшла запакований конверт із маркованими грошима. Ми потім навіть не знайшли того підприємця, та людина ніде не зареєстрована. Я рік воюю з "вітряками", мені не дають працювати.

Із березня до квітня цього року контрольно-ревізійний відділ Машівського району проводив перевірку фінансової діяльності селищної ради. За її результатами проти Вадима Костіна порушили кримінальну справу.

— За каналізаційний колектор, що повинен був давно працювати, переплачено вісім тисяч гривень. Зараз він просто заритий у землю і не працює, — розповідає депутат Олександр Горобець. — Незаконно виписані премії йому та бухгалтерії не зрозуміло за що. Там ще багато жахів було, та я все не пригадую.

Селищним головою Костіна обрали півтора року тому. Чоловік розлучений. Його донька живе з дідом — батьком Вадима.

Нині обов"язки голови тимчасово виконує секретар селищної ради Наталія Замкова, 49 років. Костін не визнає рішення депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Депутати Машівки виступили проти селищного голови Вадима Костіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути