Ексклюзиви
четвер, 05 лютого 2009 18:12

Давид Аветиков перед операцією смішить пацієнтів

Автор: фото: Інна МОСКАЛЬЧУК
  Керівник Полтавської ліги КВК Давид Аветиков у своїй студії звукозапису в підвальному приміщенні медакадемії в Полтаві. У цьому виші він працює
Керівник Полтавської ліги КВК Давид Аветиков у своїй студії звукозапису в підвальному приміщенні медакадемії в Полтаві. У цьому виші він працює

Керівник Полтавської ліги КВК, директор творчого об"єднання "Давід-шоу" 41-річний Давид Аветиков запрошує зустрітися в його студії звукозапису. Вона розташована в підвальному приміщенні Полтавської медичної стоматологічної академії, де Аветиков працює доцентом.

— Гумор — це мій стиль життя, — каже. — Коли на операційному столі лежить пацієнт, доки його не розсмішу, не починаю працювати, — говорить весело.

Давид Соломонович народився в Грузії. За національністю вірмен. Його матір Марія — хімік за фахом. Батько Соломон мав спеціальність інженера.

— Грати у КВН почав у Московському хіміко-технологічному університеті. Мене запросив у команду відомий кавеенщик Михайло Марфін. Досі товаришуємо. Другу вищу освіту здобув у медакадемії в Полтаві.

Аветиков добре розмовляє українською. Хвалиться, коли приїхав на Полтавщину — не знав жодного українського слова. Тепер один із небагатьох викладає лекції державною мовою.

— Тамадою спробував себе на першому курсі академії, — згадує. — Наш ансамбль запросили грати на весіллі. За чотири дні вивчили 160 пісень. Тамада захворів і весільний батько попросив мене вести свято.

Маєте замовлення від відомих людей?

— Починаючи з народних депутатів. Недавно вів весілля в Максима Удовіченка, сина голови обради.

Можете на весіллі випити чарку?

— Усі вважають своїм обов"язком споїти тамаду, — зі сміхом розводить руками. — Може, це гени, я ж людина з Кавказу. Але, певно, через те, що під час роботи багато енергії витрачаю — не п"янію. Раніше за весілля міг випити до п"яти пляшок горілки. Бувало, влаштовував сеанс одночасної гри — з кожним із гостей випивав чарку горілки.

Аветиков зізнається, на власному весіллі також був тамадою. Посеред свята зникла електрика, і він до закінчення торжества грав на гармошці.

Міг випити до п"яти пляшок горілки

— Освідчився дружині на четвертий день знайомства, — мружиться. — Приїхав до батьків у гості, а вони кажуть — треба женитися. Я побачив Беллу. Вона мені дуже сподобалася.

Із дружиною Давид Аветиков виховують сина Георгія.

Удома вас складно застати?

— Добираюся до десятої. Коли є вільна хвилина — ідемо сім"єю гуляти. Але ходимо, коли смеркне, бо мене на кожному кроці пізнають.

До плити інколи стаєте?

— Мої шашлики всі друзі знають. Секрет не в маринаді, а в якісному м"ясі.

Над вами часто жартують?

— У мене й товариша дні народження в один день. Якраз був ювілей у друга, тож гуляли в нього. Святкуємо, заходять омонівці до будинку та кажуть, що мою хату пограбували. Швидко кинувся туди. Відкрив дім, а там гості, стіл накритий.

Син Георгій вас наслідує?

— Коли сідаємо за стіл, він може такий тост сказати, що і в мене щелепа відвисає.

Ваш улюблений тост?

— Українці люблять випити "на коня". Я тоді кажу: ви не знаєте останніх медичних досліджень. Крапля алкоголю наносить велику шкоду здоров"ю людини. Оця крапля — вона зайва. Від неї болить голова, погано зранку. Потім вмокую палець у склянку, струшую зі словами: так давайте виллємо цю краплю, а решту вип"ємо за наше здоров"я!

Зараз ви читаєте новину «Давид Аветиков перед операцією смішить пацієнтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути