середа, 20 лютого 2008 18:24

Чотири родини судяться із сільською радою на Полтавщині

Автор: фото: Олена ЛУЦЕНКО
  Світлана Слизька із села Розсошенці Полтавського району показує тріщину на куті хати. Тимчасово туди запхали ганчірку — щоб не продувало. Будинок визнали зношеним на 75 відсотків, але житла родині не дають. Чоловік Світлани Микола — ліквідатор аварії на Ч
Світлана Слизька із села Розсошенці Полтавського району показує тріщину на куті хати. Тимчасово туди запхали ганчірку — щоб не продувало. Будинок визнали зношеним на 75 відсотків, але житла родині не дають. Чоловік Світлани Микола — ліквідатор аварії на Ч

Судова тяганина між Щербанівською сільською радою Полтавського району та жителями селища Розсошенці розпочалася 2007 року. Люди вимагають надати їм житло.

У загальній черзі на квартири в сільраді 108 сімей. До суду звернулися чотири, які мають право на першочергове і позачергове отримання квартир, — Сікаленки, Слизькі, Васильєви, Бачинські.

39-річна Ірина Сікаленко чекає на квартиру 12 років. У загальному списку вона під N4, а як першочерговик — N2. Нині жінка мешкає у двокімнатній квартирі з матір"ю, доньками — 13-річною Анною, 11-річною Юлею, 10-річною Ольгою — і сином Романом, 19 років. Із чоловіком розлучилася 6 років тому. Працює бухгалтером аптеки, має 900 грн зарплатні. На трьох неповнолітніх доньок отримує до 1 тис. грн аліментів.

— Я дітям на взуття кредити беру, а на квартиру не потягну. Не хотіла судитися з сільрадою, але голова сказав, що житло продаватиме з аукціону, бо в черзі багато людей. До президента чотири скарги написала, ходила до обласної та райдержадміністрації. Та поки що безрезультатно.

Торік у Щербанях і Розсошенцях на резервних землях звели дві багатоповерхівки. Забудовники мали сплатити сільраді 8% від вартості будинку чи віддати цю суму квартирами.

Черговики вважають, що сільрада мала взяти в забудовника квартири й надати їм. На сесії депутати вирішили взяти відсотки грошима.

— Земля під будинками належить усій громаді, а це 11 тисяч жителів, — пояснює голова Щербанівської сільради Валерій Петренко, 38 років. — Тому на отримані гроші вирішили збудувати спорткомплекс із басейном, яким користуватимуться всі.

Торік у Полтавському райсуді із семи запланованих засідань по справі відбулося два. Сільський голова на них не з"являвся. Нині Щербанівська сільрада подала до Апеляційного суду Харкова, щоб той визнав безпідставним позов чотирьох сімей і закрив справу.

Позивачі кажуть, що за будь-якого рішення судитимуться з сільрадою через вищі інстанції. Умови проживання в них тяжкі. Родина Слизьких — чоловік, дружина, донька, зять та онука — живуть в аварійній хаті, зведеній 90 років тому з глини та хмизу. 62-річна Тетяна Васильєва мешкає в однокімнатній квартирі брата з дорослою донькою та онуком. 48-річний Микола Слизький є ліквідатором Чорнобильської аварії.

Зараз ви читаєте новину «Чотири родини судяться із сільською радою на Полтавщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути