понеділок, 21 травня 2012 00:30

Черги в держкомзем займають із восьмої вечора

У вівторок, 15 травня, під будівлею Комітету із земельних ресурсів у Диканьці стоїть черга із 40 людей. Щоб потрапити на прийом, ночують на вулиці. Такі черги збираються впродовж трьох останніх місяців у більшості районів Полтавщини.

— Приїхала сюди з Полтави у півдесятого вечора, — говорить 58-річна Ніна Зебкало, в черзі стоїть остання. — Оформлюю спадщину мами в селі Велика Рудка Диканського району. Осталось прикріпити кадастровий номер, але чекати вже немає сили. Взимку в 22-градусний мороз із чотирьох утра занімала, тепер от звечора стою.

— Недавно приїхав чоловік із Дніпропетровська, проситься, пустіть без очереді. З роботи відгул на день взяв, треба встигнути, бо ще з роботи виженуть, — приєднується до розмови місцева Ольга Валеріївна, прізвище просить не називати. Приватизує будинок. — Люди підняли вой, чуть до бійки не дійшло. Крик, гризня, викликали міліцію, прокуратуру. Дніпропетровець плюнув, каже, дурні, що отак сидите, пожалувалися б, тоді з людей не іздівалися б.

У Диканьці в держкомземі приймають чотири рази на тиждень — у понеділок і середу підприємців, у вівторок і четвер — решту. За день встигають пропустити до 12 відвідувачів.

— Процедура оформлення документів складна. Одну людину обслуговуємо по півтори години, — говорить Наталія Бойко, 37 років, начальник Диканської філії держкомзему. — До лютого великих черг не було, бо ми самі складали списки. Всі знали коли, на який час прийти. Потім прокуратура опротестувала ці списки. Ніби ми порушуємо права людей, які приходять без запису. Реєстратори отримали догани. Після цього списки почали писати відвідувачі. У штаті людей не вистачає, всього два реєстратори, я й секретар допомагаємо.

Зараз ви читаєте новину «Черги в держкомзем займають із восьмої вечора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути