Ексклюзиви
четвер, 02 липня 2009 17:25

Колишній заступник прокурора значиться серед боржників

Із наступного тижня в Миргороді в квартирах боржників блокуватимуть каналізаційні труби. Це стосуватиметься тих, хто не платить за утримання будинків і прибудинкової території багатоповерхівок.

Якщо борг перевищує 300 грн, житлово-експлуатаційне управління подає на боржника до суду. Двічі-тричі на тиждень там розглядають такі справи.

— Заборгованість сягає близько мільйона гривень. Скажімо, в будинку N114 по вулиці Багачанській борг на 1 липня становить 24 тисячі гривень. Зі 108 квартир платять за послуги 70, — розповідає начальник житлово-експлуатаційного управління Олександр Марченко. — Боржники — переважно заможні люди. Серед них навіть колишній заступник миргородського міжрайпрокурора, пенсіонер, до того ж працює адвокатом.

Каналізацію блокуватимуть працівники водоканалу за допомогою спецпристрою. У стояк каналізаційних стоків запускатимуть відеокамеру. Знаходитимуть трубу, що йде з квартири боржника, і ставитимуть у ній заглушку. Досвід інших міст свідчить, що цей спосіб дієвий. Аби поновити роботу каналізації, треба погасити борг та заплатити 700 грн за те, що спеціальна бригада витягне заглушку з труби.

У Миргороді за утримання будинків та прибудинкової території платять у місяць 93 коп. за 1 кв. м загальної площі квартири. Якщо в будинку є ліфт, то плата становить 1,2 грн. Зокрема, за вивезення твердих побутових відходів беруть 6,9 коп., за техобслуговування внутрішньобудинкових систем тепло-, водопостачання, водовідведення і зливної каналізації та за ліквідацію аварій на внутрішньоквартирних мережах — 29,3 коп. За прибирання прибудинкових територій — 9,7 коп.

Зараз ви читаєте новину «Колишній заступник прокурора значиться серед боржників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути