Ексклюзиви
четвер, 30 жовтня 2008 15:09

Біля мосту в Гадячі перевернулося вісім вантажівок

Біля мосту в Гадячі перевернулося вісім вантажівок

У вівторок на околиці Гадяча при виїзді із міста в бік Полтави сталася восьма за останні п"ять місяців аварія.

На узбіччі в ямі лежить КамАЗ. Кабіна і кузов розбиті, причеп перевернутий. Навколо розсипаний гранвідсів, який перевозили вантажівкою.

Місце аварії обстежують даїшники, роблять заміри, коментувати ситуацію не хочуть. За всім спостерігають водії із Веприка. 21-річний водій КамАЗа Олег Кириченко із того ж села. Його відразу ж забрали в лікарню. Зробили операцію.

Біля лікарні батько Олега Володимир Кириченко нервово курить цигарку, чекає від лікарів інформацію про стан сина.

— На КамАЗі Олег недавно їздить. А так за кермом чотири роки. Горілки не вживає, — каже чоловік. — Там поворот 90 градусів. Яке вони мають право туди дорогу відкривати? Мені подзвонив головний інженер і сказав, що малий злетів із мосту. Я рядом роблю. Зразу в лікарню. Побачив його, він очами моргає, нічого не каже. Я до нього: "Синок". А він мовчить. Потім повезли на операцію.

У середу Олег перебував у реанімації, його стан тяжкий.

Тут ще не один наш брат лежатиме

Причиною аварій на околиці Гадяча називають старий міст через річку Псел. В"їзд на нього для транспорту закрили. Зробили біля нього об"їзд через новий тимчасовий міст С-подібної форми. Він вузький і не розрахований на великий потік машин.

Перед мостом з боку Гадяча велика крута гора. На старий міст з"їзд із гори був прямо. Тепер водії зразу після спуску повинні робити два повороти під прямим кутом, щоб виїхати на новий міст. Відстань між поворотами близько 250 м. Дорога вузька. Перший із гори поворот зроблено так, що схил асфальту направлено не до середини дороги, а назовні. Тож вантажівка нахиляється на узбіччя. Якщо вантаж сипучий або рідкий, він пересувається до краю. Авто втримати важко. Тому великі автомобілі й перекидаються.

Уночі 21 жовтня біля мосту в Гадячі була сьома аварія. У поворот не в"їхав і злетів на узбіччя також КамАЗ. За кермом був Михайло Цибульник із Чутівського району. Він віз 27 т соняшникового насіння.

— Їхав із гори. Поворот крутий, — розповідає Михайло Володимирович. — Зустрічна машина їхала, розминутися ніяк. Узяв трохи правіше. Така крутизна, такий спуск, що я по тормозах, а воно несе. Насіння посунулося і машину положило. Хіба ж важко було тут ще 3–4 метри асфальту положити?

Цибульник стоїть біля своєї перекинутої вантажівки. Соняшникове насіння йому допомагають згрібати місцеві жителі. Скидають його на вантажівку, що стоїть поруч.

— Під"їхав хтось з адміністрації, продовжує. — Заспокоїв, що я вже сьомий. А що мені із того? Це ж ще не голольод. Тут ще не один наш брат лежатиме. І так по трасі одні вінки стоять.

— Попереджувальних знаків про круті повороти на дорозі нема. Лише є "Аварійний міст", — підключається до розмови жінка, яка допомагає згрібати насіння. — На тому тижні тут лежав КамАЗ із картоплею. А в одній з аварій водітєль зламав тут ногу.

Старий міст у Гадячі збудували 45 років тому. Його мали експлуатувати тільки 20 років. На ньому потрібно міняти всі несучі балки. У січневих цінах ремонт коштував 30 млн грн. Грошей у місцевому бюджеті на це немає. Депутати райради звернулися до Кабміну і Міністерства транспорту та зв"язку, щоб виділили кошти на ремонт.

Зараз ви читаєте новину «Біля мосту в Гадячі перевернулося вісім вантажівок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути