Ексклюзиви
четвер, 03 липня 2008 18:34

Бадилля картоплі перед копанням скошують

— На бадиллі картоплі може бути велика кількість хвороб. Одна із найпоширеніших — фітофтороз. Тому за два тижні перед збиранням бадилля краще скосити, — радить 48-річна Тамара Бєлова, доцент кафедри рослинництва Полтавської державної аграрної академії. — Але це потрібно лише у виробничих умовах. У домашніх — можна не скошувати, а лише обробити ділянку будь-яким препаратом від фітофторозу.

У магазині "6 соток" на вул. Шевченка в Полтаві препарати від фітофторозу "Вимпєл" і "Стробі" коштують 7 грн, "Радиміл" — 10, "Квадріс" — 14 грн.

80-річна Марія Жабрун із села Івонченці Полтавського району має 15 соток городу. Там жінка вирощує моркву, цибулю, помідори, огірки та картоплю. Бадилля вона не скошує.

— Все повинно йти природнім шляхом. Картопля росте, цвіте, вбирає соки, сама й відмерти та засохнути має, — переконана жінка. — Хіба що коли у період збору урожаю йдуть великі дощі, тоді бульби під бадиллям можуть запріти і згнити. Помню, був рік — бадилля величезне вимахало, і пішли рясні дощі. То ми з дідом скосювали, щоб земля хоч трохи підсохла.

У господарствах колись так робили, щоб картоплю не можна було вкрасти.

Зараз ви читаєте новину «Бадилля картоплі перед копанням скошують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути