Ексклюзиви
четвер, 20 листопада 2008 18:47

Автівки пустили аварійним мостом

8 листопада в Гадячі автомобілям дозволили їздити старим мостом через річку Псел, що при в"їзді в місто з боку Полтави. Улітку міст закрили через аварійний стан.

Для руху автівок за 250 м звели тимчасовий міст С-подібної форми. Перед ним з боку Гадяча утворилася складна дорожня ситуація. Машинам, що їхали з гори, доводилося двічі робити поворот під кутом 90 градусів. Через це тут за п"ять місяців перекинулося вісім вантажівок.

Щоб уникнути двох поворотів, відкрили односторонній рух старим мостом. Ремонтна бригада поставила вздовж нього пофарбовані сигнальні стовпці, намалювала огороджувальні лінії. Машинам дозволяють їхати лише серединою мосту.

— Якщо їхатимуть серединою і тільки в одну сторону, то міст повинен витримати, — пояснює працівник ремонтної бригади.

Старий міст побудували 1963-го для експлуатації не більш як 20 років.  Використовували ж його майже півстоліття. Улітку комісія визнала, що для ремонту потрібно замінити всі несучі балки. Три роки тому з мосту впала балка.

— Тоді ремонт обійшовся б у сім-десять мільйонів гривень. Нині — утричі дорожче, — пояснює начальник Гадяцького райавтодору Олексій Нечитайло, 57 років.

Грошей на ремонт старого мосту немає. Це мають бути державні кошти.

Зараз ви читаєте новину «Автівки пустили аварійним мостом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути