Ексклюзиви
пʼятниця, 17 серпня 2007 07:09

Андрій Носач хотів дожити до ста років

Навіть на пенсії колишній керівник духового оркестру Полтавського томпонажного управління "Укрнафта" Андрій Носач не пропускав жодного звітного концерту своїх учнів. У липні чоловіку несподівано стало зле. Він звернувся до військового шпиталю. Андрія Васильовича не стало дев"ять днів тому. 1 жовтня йому мало виповнитися 88 років.

— Він був життєлюб. Повторював, що проживе до ста років, — розповідає голова профкому Полтавського управління "Укрнафта" Ольга Рогачевська, 60 років. — На кладовищі онуки між собою перемовлялися. Казали, що дідусь був найщасливішою в світі людиною. Любив жартувати, що живе як міністр, у нього дім — повна чаша.

Андрій Носач народився 1919 року в Павлограді Дніпропетровської області. Пройшов фронт. Служив у аерофоторозвідці. Мав 31 нагороду.

Із дружиною Лідією познайомивя в 1943 році в Москві. Разом прожили 62 роки. Виховали синів Андрія та Ігоря. Обидва закінчили військові навчальні заклади. Виростили дідові двох онуків. З"явилися правнуки.

Носач, куди не переїжджав, скрізь садив дерева. Збудував три дачі. Казав дружині: "Давай хоть носки буду штопать, чтоб без дела не сидеть".

Поховали Андрія Васильовича на кладовищі в Розсошенцях у 101 квадраті, де хоронять знаних у Полтаві людей. Церемонію провели з салютом.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Носач хотів дожити до ста років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути