понеділок, 11 лютого 2008 16:21

Анатолія Галака Гадяч знав за тембром голосу

— Він був журналістом від Бога. Не одне покоління прокидалося під його слова: "Говорить Гадяч", — розповідає про колишнього диктора радіо, покійного Анатолія Галака його учень, директор Гадяцької радіокомпанії "Місто" 56-річний Василь Глухота. Галак помер 5 лютого на 73-му році життя від онкозахворювання. З дитинства він кульгав.

Після закінчення Гадяцького педтехнікуму Галак працював бібліотекарем у Рівненській області. Потім 33 роки — кореспондентом районного радіомовлення і ще два — телерадіомовної компанії "Гадяч".

— Зі своїм диктофоном об"їздив увесь район. У новини завжди включав невеличкі розповіді про людей праці, — веде далі Глухота. — Не дивно, що в останні роки в нього сів голос. Люди почали нарікати: "Та доки він уже буде балакати". Через те диктора, певно, і списала молода зміна. Хоча нічого нового в ефір вона не внесла.

У Галака залишилася 67-річна дружина Олександра. Пасинок Геннадій 10 років тому повісився після того, як у нього діагностували рак. 25-річна онучка Юлія працює оператором у Гадяцькій філії "Полтавабанку". Донька Людмила від першого шлюбу живе в російському місті Владивосток.

Зараз ви читаєте новину «Анатолія Галака Гадяч знав за тембром голосу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути