субота, 09 жовтня 2010 13:43

На батьківщині Томенка зняли з виборів його партію

На батьківщині Томенка зняли з виборів його партію
8 жовтня на Черкащині Чорнобаївську районну організацію ВО "Батьківщина" не допустили до виборів. Причина - "підозри" голови районної виборчої комісії про легітимність проведення партійної конференції, на якій висувалися в депутати члени партії.

Конференція Чорнобаївської районної організації ВО "Батьківщина" відбулася 27 вересня. На ній було висунено кандидатів у депутати до районної ради бо багатомандатному виборчому округу. Після того, як був поданий на реєстрацію список кандидатів у депутати до райради, голова ТВК Василь Копиця поставив під сумнів легітимність проведеної конференції, хоча закон не наділяє представників ТВК правом визнавати чи не визнавати легітимність конференцій.

Копиця звернувся до голови Черкаської обласної комісії Ольги Козько з листом, у якому просив визнати районну конференцію нелегітимною.

Черкаська обласна територіальна комісія лист Копиці залишила без розгляду, про що прийняла відповідну постанову. Та незважаючи на це, Голова комісії прийняв рішення відмовити районній організації у реєстрації її депутатів. 7 жовтня на засіданні комісії він поставив на голосування відповідне питання. З 12 присутніх членів "за" проголосувало 6 осіб, 5 було проти, ще 1 – утримався. Голова ТВК визнав рішення прийнятим.

8 жовтня дане питання без будь-яких підстав було поставлено на голосування повторно. При цьому засідання комісія почалося із запізненням на годину, так як голова не хотів пускати на нього журналістів. Із 15 присутніх членів комісії 8 проголосувало "за".

"Черкаська обласна організація партії ВО "Батьківщина" розцінює дії безпосередньо Копиці Василя Григоровича – представника Партії Регіонів – як свідому провокацію і тиск на опозицію з метою недопущення нашої політичної сили до участі у виборах в Чорнобаївському районні", - заявила кандидат у депутати до обласної ради від ВО "Батьківщина" Олена Листопад, яка була присутня на засіданні комісії.

"Я не був на конференції, але судячи з наведених порушень, вони були не настільки серйозні, щоб на їх підставі відмовити депутатам у реєстрації. Можна було просто винести попередження, а не знімати цю політичну силу з виборів. З юридичної точки зору мені важко сказати про правомірність цього рішення. Але це є обмеження права виборців, адже з виборів знімається політсила, яка має неабияку підтримку в районі", - коментує події черкаський політолог Сергій Пасічник.

На цьому ж засіданні районна виборча комісія не допустила до виборів районні організації Соціалістичної та Селянської партій. Соціалістам у реєстрації відмовили через зміну керівника, а представникам Селянської партії через відсутність копії документів про реєстрацію партії. Її не надали через те, що з 27 вересня на роботу не виходить начальник районного відділу юстиції.

Чорнобаївський район є рідним для Миколи Томенка. Він родом із села Малі Канівці цього району. Томенко ніколи не приховував, що це є його мала батьківщина і він активно проводив свою роботу на цій території.

"Влада розуміючи, що не легко буде там досягати значних результатів на місцевих виборах кинула всі свої сили аби завадити перемозі партії "Батьківщина", - сказав віце-спікер, якого цитує прес-служба.

Зокрема, за його словами, місцева влада погрожує зняттям з посад директорів, шкіл та керівників комунальних господарств, якщо вони не вступатимуть у Партію регіонів.

Також "Батьківщину" зняли з виборів у сусідньому Золотоніському районі.

Зараз ви читаєте новину «На батьківщині Томенка зняли з виборів його партію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути