Ексклюзиви
середа, 29 вересня 2010 14:51

Під приймальнею СБУ зібрався натовп з журналістів та громадських діячів

Під приймальнею СБУ зібрався натовп з журналістів та громадських діячів

Під стінами громадської приймальні СБУ зібралася черга з журналістів та громадських діячів, які хочуть подати заяву до Служби безпеки з питанням про те, чи збирали про них інформацію.

"Під час своєї громадської діяльності я регулярно висловлюю критику на адресу вищих посадових осіб. Критично про чинну владу я висловлююся на вулиці, в Інтернеті, у спілкуванні з друзями та знайомими. Крім того, я спілкуюся з іноземцями. Хочу поцікавитися, чи підпадаю я до сфери інтересів СБУ як людина, яка може становити загрозу національній безпеці та обороні України. Прошу дати відповідь, чи збирала протягом останнього року щодо мене СБУ будь-які дані, проводила оперативні заходи, прослуховувала мої телефони, організовувала стеження", - йдеться у спільній заяві.

Серед більше 100 людей, які прийшли, є журналісти провідних телеканалів, газет, інтернет-видань та громадські діячі - Вікторія Сюмар, Віталій Чекмаш, Василь Гацько, Володимир Вятрович, Олег Рибачук.

"Мене завели в кабінет, - розповів Гацько. - Чемний працівник СБУ під портретом президента Віктора Януковича привітався, поцікавився, що мене спонукало подати таку заяву. Я відповів, що за членами нашого демократичного альянсу слідкували, викликали на співбесіду, тому я прийшов сюди, щоб сказати СБУ - якщо у них є потреба у спілкуванні, я можу сам надати будь-яку інформацію".

Працівник СБУ, який приймає заяви, цікавився, скільки людей на вулиці, чи потрібна буде йому допомога.

Наразі черга з близько 100 людей продовжує стояти під дверима. За приблизними підрахунками, вони щонайменше годину будуть подавати заяви.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Під приймальнею СБУ зібрався натовп з журналістів та громадських діячів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути