пʼятниця, 30 липня 2010 20:34

СБУ допитала блогера, який погрожував Януковичу

СБУ допитала блогера, який погрожував Януковичу

Служба безпеки України знайшла з блозі Олега Шинкаренка матеріали, що містили погрози на адресу президента Віктора Януковича.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"У ході проведення оперативно-розшукових заходів СБУ була отримана інформація щодо розміщення на сайті матеріалів, що містили погрози на адресу президента", - зазначається в повідомленні.

"Вжитими заходами встановлено, що їх автором є громадянин України - Шинкаренко Олег Іванович", - заявили в СБУ.

У відомстві повідомили, що "враховуючи те, що в його діях містились окремі ознаки злочину, передбаченого статтею "погроза або насильство стосовно державного чи громадського діяча" Кримінального кодексу, матеріали документування скеровано за компетенцією до органів прокуратури".

В СБУ зазначають, що саме за дорученням слідчого прокуратури Києва, співробітником служби Шинкаренку було передано відповідне запрошення для бесіди та доставлено його до приміщення прокуратури Києва.

Служба безпеки України 30 липня взяла письмове свідчення з українського блогера і журналіста Олега Шинкаренка про те, що він більше не буде критикувати у різкій формі владу.

"Мене відпустили після письмового свідчення, що я більше не буду у різкій формі критикувати владу у своєму ЖЖ. Оскільки конкретних вимог до мене поставлено не було, то слід розуміти це так, що будь-яка критика влади у ЖЖ може викликати нові переслідування", - написав Шинкаренко у своєму блозі.

Після цього Шинкаренко закрив один з суперечливих постів від загального перегляду, а другий переписав у менш різкому до влади тоні.

Крім того, блогер повідомив, що з його ЖЖ зникли відеозаписи з вінком та перепост з російського Лукомора про Януковича.

Нагадаємо, Шинкаренка 29 липня викликали до СБУ на співбесіду.

"До мене в кіноклуб прийшли люди, які представилися співробітниками Служби безпеки України, - розповів він. Коли я поцікавився, про що саме буде розмова, він сказав, що розмова стосуватиметься записів в моєму ЖЖ, які "оставили неприятный след в душе".

У своєму блозі Шинкаренко останнім часом писав пости про приїзд патріарха Кирила, про Геннадія Кернеса, Януковича та інше. Особливо зневажливо він ставився у записах до президента.

Раніше СБУ викликала на подібні бесіди російського журналіста газети "Комерсант" Артема Скоропадського, активісток руху "FEMEN".

Також працівник СБУ зустрічався з ректором католицького університету у Львові і намагався схилити до інформування студентів про відповідальність за протиправну діяльність під час акцій протесту.

Українська правда, ТСН

Зараз ви читаєте новину «СБУ допитала блогера, який погрожував Януковичу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути