понеділок, 02 серпня 2010 12:40

Печерський суд діє за вказівками "регіоналів" - Парубій

Печерський суд діє за вказівками "регіоналів" - Парубій

Народні депутати із НУ-НС Андрій Парубій та Юрій Гримчак будуть оскаржувати в апеляційному порядку рішення Печерського райсуду Києва про визнання законною постанову про порушення кримінальної справи проти них за дії у Верховній Раді 27 квітня.

Про це Парубій сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Печерський суд ще раз підтвердив свою репутацію. Він керується не буквою закону, а вказівками з Адміністрації президента. Рішення приймалося, виходячи з політичної волі Партії регіонів. Воно є черговим показником цього. Сьогодні в суді все було формально – за дві хвилини оголосили рішення і все", - зазначив він.

За словами депутата, захист дуже детально довів необґрунтованість тих звинувачень, які були висунуті проти Парубія та Гримчака.

"Зокрема нас звинувачують по статті, що ми з Гримчаком вступили в злочинну змову напередодні тих подій, не мають жодних підтверджень. А ми навіть не були добре знайомі до того, не те, щоб у змову вступали", - пояснив парламентар.

"Нунсівець" впевнений, якщо справу буде вести не Печерський суд, то у них з'явиться більше шансів на те, щоб здобути перемогу.

Як відомо, 14 травня прокуратура Києва порушила кримінальну справу проти Парубія та Гримчака за підозрою у втручанні в діяльність голови Верховної Ради й інших депутатів парламенту з метою не допустити ратифікації угоди про продовження строку перебування Чорноморського флоту Росії на території України до 2042 року.

Справа була порушена за статтею 28 Кримінального кодексу (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) і 344 (втручання в діяльність державного діяча).

Порушення справи депутати оскаржили в Печерському райсуді Києва.

Зараз ви читаєте новину «Печерський суд діє за вказівками "регіоналів" - Парубій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути