четвер, 03 червня 2010 14:13

Гримчак і Парубій постануть перед судом 10 червня

Гримчак і Парубій постануть перед судом 10 червня

Печерський районний суд Києва переніс засідання з розгляду законності постанови про порушення кримінальної справи проти народних депутатів від НУ-НС Андрія Парубія та Юрія Гримчака на 10 червня.

Їх звинувачують у перешкоджанні діяльності голови Ради Володимира Литвина та інших депутатів на засіданні парламенту 27 квітня з метою не допустити ратифікацію угоди про продовження терміну перебування Чорноморського флоту Росії в Україні.

Суд ухвалив відповідне рішення на засіданні.

Суд задовольнив клопотання адвокатів Гримчака та Парубія про перенесення розгляду цієї справи до прийняття Верховним Судом рішення за їх зверненням про зміну підсудності цієї справи іншому суду.

Адвокати направили таке звернення до Верховного Суду у зв'язку з тим, що сумніваються в можливості судді Інни Отрош, яка розглядає цю справу, прийняти об'єктивне і неупереджене рішення по ній, оскільки під час призначення її в 2009 році Верховною Радою на посаду судді депутатська фракція НУНС, в яку, зокрема входять Парубій та Гримчак, не підтримала таке рішення.

Нагадаємо, 14 травня прокуратура Києва порушила кримінальну справу проти Парубія і Гримчака за підозрою у втручанні в діяльність Литвина і інших депутатів парламенту з метою не допустити ратифікацію угоди про продовження терміну перебування Чорноморського флоту Росії на території України до 2042 року.

Після порушення кримінальної справи проти них, депутати оскаржили законність даних рішень у Печерському райсуді Києва.

ProUa

Зараз ви читаєте новину «Гримчак і Парубій постануть перед судом 10 червня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути