неділя, 23 травня 2010 17:46

Опозиція готова заплатити мільйон гривень за розгромлену Раду

Опозиція готова заплатити мільйон гривень за розгромлену Раду

Народні депутати від НУ-НС і БЮТ готові компенсувати пошкодження, які вони завдали майну Верховної ради під час скандального засідання 27 квітня.

За словами лідера "Народної самооборони" Юрія Луценка, опозиціонери заплатять будь-яку суму, яка буде названа, - 100 тисяч або мільйон гривень.

"Скільки буде нараховано, стільки й буде сплачено", - заявив політик.

Він додав, ця сума буде розділена на 450 людей.

При цьому Луценко запевнив, що опозиція справді зіпсувала свої робочі місця у Раді – "щоб не дати коаліції проголосувати за ратифікацію договору про продовження перебування Чорноморського флоту РФ в Україні" – але димових шашок до парламенту вони не приносили.

Луценко підкреслив, що використовувати димові шашки опозиції було невигідно.

Нагадаємо, 27 квітня перед розглядом питання щодо ЧФ РФ в Криму в сесійній залі Верховної ради були заблоковані сектори БЮТ і НУ-НС, проте через димові шашки прапори з секторів довелося зірвати, і депутатські місця виявилися зайняті.

Спікера Володимира Литвина закидали яйцями та папірцями, між народними депутатами виникло кілька бійок. В результаті однієї із сутичок депутат від НУ-НС Олесь Доній отримав струс мозку і був госпіталізований.

14 травня у зв'язку з подіями в парламенті прокуратура порушила кримінальну справу проти народних депутатів від фракції НУ-НС Юрія Гримчака та Андрія Парубія. До Ради надійшло подання від ГПУ про надання згоди на притягнення нардепів до кримінальної відповідальності.

Лига

Зараз ви читаєте новину «Опозиція готова заплатити мільйон гривень за розгромлену Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути