Ексклюзиви
пʼятниця, 11 червня 2010 08:40

Гримчак і Парубій залишаться недоторканними

Гримчак і Парубій залишаться недоторканними

Верховна рада відмовила Генпрокуратурі в позбавленні членів фракції НУНС Юрія Гримчака й Андрія Парубія депутатської недоторканності.

Про це в п'ятницю пише газета Комерсант-Україна.

У четвер спікер Володимир Литвин повернув у Генпрокуратуру відповідне подання.

Формально спікер виконав рішення регламентного комітету Ради, який на своєму засіданні 2 червня рекомендував повернути документ у Генпрокуратуру. Парубій підтвердив цю інформацію.

Тим часом депутати, що представляють як опозицію, так і більшість, неофіційно говорять, що Гримчака і Парубія не позбавлять депутатської недоторканності.

"До них (коаліції) нарешті дійшло, що, позбавивши депутатів імунітету, вони відкриють скриньку Пандори, тому що, коли до влади прийдемо ми, будемо діяти так само", - заявив один із членів фракції БЮТ. "Навіть якщо надійде ще одне звернення Генпрокуратури, воно швидше за все буде спущено на гальмах", - уточнив депутат з Партії регіонів.

Також у четвер Печерський райсуд Києва в черговий раз переніс розгляд скарг депутатів на порушення щодо них кримінальної справи в зв'язку з подіями, що відбулися в парламенті 27 квітня.

Засідання відбудеться 17 червня в 12:00. Таке рішення цілком задовольнило позивачів. "Після 17-го, незалежно від того, хто переможе, будуть апеляції, потім касації, а там і сесія закінчиться, і усі займуться виборами", - весело переговорювалися між собою депутати, виходячи з будинку суду.

27 квітня, у день ратифікації Верховною радою україно-російської угоди про продовження до 2042 року терміну перебування в Україні ЧФ РФ, депутати Гримчак і Парубій підпалили в сесійному залі димові шашки.

У рамках порушених прокуратурою Києва кримінальних справ за цим фактом генеральний прокурор Олександр Медведько направив у парламент подання про позбавлення них депутатської недоторканності.

У відповідь депутати оскаржили дії столичної прокуратури в Печерськом районному суді Києва.

Зараз ви читаєте новину «Гримчак і Парубій залишаться недоторканними ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути