вівторок, 01 червня 2010 08:58

Костенко радить не поспішати з місцевими виборами

Костенко радить не поспішати з місцевими виборами

Українська народна партія вважає за можливе проведення виборів в органи місцевого самоврядування в 2010 році тільки за умови зміни законодавства про місцеве самоврядування.

"Ми вважаємо, що так, можна їх (місцеві вибори) проводити і цього року, але тільки після того, як буде ухвалений новий закон про місцеве самоврядування і частина коштів, які сьогодні забирає Київ, все ж таки повертатиметься цим законом на місця", - сказав лідер УНП, народний депутат Юрій Костенко в понеділок в Івано-Франківську у вечірньому ефірі обласного телебачення "Галичина".

За його словами, тільки за такої умови місцеве самоврядування може бути ефективним, оскільки сьогодні міська, районна або обласна рада не може вирішити місцеві проблеми через відсутність коштів.

"Давайте спочатку дамо гроші на місцевий рівень, а потім проведемо вибори з новими повноваженнями, тоді місцеве самоврядування буде ефективним", - відзначив нардеп.

"А якщо замінити одних депутатів на інших з тими ж правами, а, вірніше, відсутністю яких-небудь економічних прав на місцях, то результату позитивного для громадянина не буде, він його не відчує. Тому, для чого поспішати з цими виборами ", - вважає Костенко, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Костенко радить не поспішати з місцевими виборами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути