середа, 08 травня 2024 14:58

Рада ухвалила закон про мобілізацію засуджених

Рада ухвалила закон про мобілізацію засуджених
За закон проголосували 279 народних депутатів. Фото: t.me/yzheleznyak

Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію засуджених осіб.

За законопроєкт №11079-1 про внесення змін до Кримінального, Кримінального процесуального, Кримінально-виконавчого кодексів та інших законів проголосували 279 народних депутатів. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

"Ризики по антикорупції, на яких наголошував антикорупційний комітет, частково прибрали. Зокрема, право мобілізуватися з тюрми прибрали для депутатів та частини топ-корупціонерів (з виключеннями), а також винним у тяжких злочинах (на кшталт вбивства, зґвалтування)", - розповів Железняк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Воєнний стан та мобілізацію в Україні продовжено - Рада ухвалила рішення

Законопроєкт №11079 про звільнення засуджених для служби за контрактом у Збройних силах України зареєстрували у Верховній Раді 13 березня.

У законопроєкті йдеться, що під час проведення мобілізації та/або дії воєнного стану до осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі, судом може бути застосоване умовно-дострокове звільнення для проходження ними військової служби за контрактом.

Водночас умовно-дострокове звільнення від відбування покарання не застосовується до осіб, які були засуджені за вчинення злочинів проти основ національної безпеки України, засуджені за скоєння умисного вбивства двох або більше осіб, або поєднане із зґвалтуванням або сексуальним насильством.

Тисячі громадян, які мають судимість, виявили бажання служити у Збройних силах України, сказав міністр юстиції Денис Малюська.

11 квітня Верховна Рада ухвалила в цілому урядовий законопроєкт про мобілізацію. 16 квітня президент Володимир Зеленський підписав закон.

Зараз ви читаєте новину «Рада ухвалила закон про мобілізацію засуджених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути