четвер, 27 травня 2010 08:21

БЮТ пропонує Рибаку іти на київські вибори

БЮТ пропонує Рибаку іти на київські вибори
Заміна київського міського голови Леоніда Черновецького повинна відбуватися не шляхом позбавлення киян можливості обирати мера.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "бютівець" Олег Ляшко.

"Я думаю, що Черновецький не може обіймати посаду голови адміністрації з багатьох причин, починаючи з моральних, закінчуючи фінансово-економічними претензіями. Але не сприймаю те, що зараз пропонує президентська адміністрація - позбавити мера управлінських функцій, і призначати чиновника, який матиме всю повноту влади", - зауважив він.

Депутат вважає "регіонала" Володимира Рибака достойним управлінцем.

"Але якщо він справді хоче бути мером Києва, нехай на виборах адміністрація президента виставить від себе кандидатуру Рибака, і той переможе у чесному змаганні. Але під приводом позбавлення Києва від "космосу" нав'язувати "чорну дірку" - не вирішення проблеми", - зазначив Ляшко.

Нагадаємо, з'явилась інформація, що адміністрація президента визначилася з головним претендентом на пост голови Київської міськадміністрації. Фаворитом є "регіонал" Володимир Рибак.

З початку квітня Кабінет міністрів розробляє новий проект закону "Про столицю". У варіанті міністра юстиції Олександра Лавриновича, пропонується скасувати посаду мера міста та розділити його обов'язки між двома чиновниками - главою міськради і головою міської адміністрації. Перший повинен обиратися з числа депутатів міськради. Другого буде призначати Президент за поданням Кабміну.

Рибак не підтвердив, але і не спростував інформацію про те, що саме він може стати біля керма столиці, якщо буде прийнято новий закон.

"Ну звідки я знаю? Сьогодні передчасно про це говорити, оскільки вакансія мера та голови міськадміністрації зайнята", - відповів "регіонал".

Зараз ви читаєте новину «БЮТ пропонує Рибаку іти на київські вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути