середа, 26 травня 2010 10:55

Янукович хоче призначити Рибака головою КМДА - ЗМІ

Янукович хоче призначити Рибака головою КМДА - ЗМІ

Адміністрація Президента визначилася з головним претендентом на пост голови Київської міськадміністрації. Фаворитом є регіонал Володимир Рибак, повідомляє газета "Дело".

З початку квітня Кабінет міністрів розробляє новий проект закону "Про столицю". У варіанті міністра юстиції Олександра Лавриновича, пропонується скасувати посаду мера міста та розділити його обов'язки між двома чиновниками - главою міськради і головою міської адміністрації.

Перший повинен обиратися з числа депутатів міськради. Другого буде призначати Президент за поданням Кабміну.

За інформацією джерел видання, в даний момент Віктор Янукович зупинився на кандидатурі заступника голови Партії регіонів, народного депутата Володимира Рибака.

"Рибак - перевірений член партії та професійний господарник, він зможе взяти місто в свої руки", - упевнений співрозмовник газети.

Рибак не підтвердив, але і не спростував інформацію про те, що саме він може стати біля керма столиці, якщо буде прийнято новий закон.

"Ну звідки я знаю? Сьогодні передчасно про це говорити, оскільки вакансія мера та голови міськадміністрації зайнята", - відповів регіонал.

Заступник глави комітету з державного будівництва та місцевого самоврядування Сергій Подгорний вважає, що для прийняття нового варіанту Партія регіонів не знайшла необхідної кількості голосів.

Шум, піднятий в столичних ЗМІ з приводу того, що влада намагається позбавити киян права вибору мера, підтверджує це припущення.

Нагадаємо, 7 квітня на засіданні Кабміну міністр юстиції Олександр Лавринович вніс на розгляд законопроект про столицю. Згідно з текстом документа, голова міськради, якого депутати будуть обирати самі, буде мати обмежені функції - вести засідання міськради, затверджувати його порядку денного, брати участь у підготовці законопроектів.

На відміну від глави міськради, у глави Київміськадміністрації, призначуваного Президентом, будуть більш широкі повноваження - готувати до розгляду міськради бюджет міста, погоджувати кандидатури керівників комунальних підприємств ітд.

За матеріалами Дело, Кореспондент

Зараз ви читаєте новину «Янукович хоче призначити Рибака головою КМДА - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути