неділя, 28 березня 2010 12:01

Чинний чемпіон Формули-1 виграв Гран прі Австралії

Чинний чемпіон Формули-1 виграв Гран прі Австралії

Чинний чемпіон Формули-1 Дженсон Баттон, не в останню чергу завдяки черговим технічним проблемам Себастьяна Феттеля, виграв Гран прі Австралії.

Гонка почалася в несприятливих погодних умовах. Напередодні старту над Альберт Парк згустилися хмари, пішов невеликий дощ. Це частково вплинуло на старт Гран прі, який вийшов дуже багатим на події.

Не вдався стартовий відрізок Фернандо Алонсо, який після контакту з машиною Баттона зіткнувся з Шумахером. Німець після цього інциденту був змушений відразу ж відправитися в бокси для заміни антикрила.

На першому колі відбулося ще жорстке зіткнення Кабояші з Хюлькенбергом і Буемі. У результаті на трасі на час з"явилася машина безпеки. Зійшов з-за проблем з гідравлікою на початку гонки Труллі і росіянин Петров, який допустив помилку в повороті.

Тим часом лідерство залишалося за Феттелем, а Алонсо і Шумахер були змушені прориватися назад до фаворитів із самого кінця пелотона. Пілоти продовжували на підмоклій трасі припускатися помилок: були проблеми у Сутіла, Масси, Уеббера. Ризикнув у цей період і Баттон, який поставив сліки, і мало не вилетіти з траси.

До 14 колі гонка заспокоїлася, з"явилася якась стабільність. Пелетон розтягнувся, сформувалася певна група лідерів, до якої увійшли відповідно Феттель, Баттон, Кубіца, Росберг, Масса, Уеббер та Хемілтон. Але боротьба була запеклою. Хемілтон спочатку обійшов Массу, потім пішов в атаку на Уеббера. У цій ситуації Марк під тиском помилився при проході повороту і вилетів з траси, але пізніше зміг повернуться. Поки ж Уеббер і Хемілтон вели небезпечну боротьбу за п"яту позицію, вперед знову проскочив Масса.

На 22 колі довелося спостерігати сутичку Хемілтона і Масси. Льюїс діяв дуже агресивно, обійшов бразильця, але при мінімальному контакті британець пошкодив антикрило. На щастя, для двох пілотів все завершилося без великих проблем. Феттель у цей час пішов у майже 4-секундний відрив від Баттона, який ішов другим.

У середині гонки довелося спостерігати пресинг і чудове пілотування Хемілтона, який обійшов Росберга, боротьба Масси і Уеббера на користь місцевого улюбленця і ... помилка Феттеля на гальмуванні! У результаті лідер застряв за межами треку і був змушений завершити гонку. Як з"ясувалося пізніше, на боліді Феттеля виникли проблеми з гальмівними дисками.

Блискуче на 37-42 колах виглядали Хемілтон і Веббер (5-6 позиція), які штампували рекорди і найкращі результати на Гран прі на секторах. Хлопці були швидше лідерів гонки у цей період майже на півтори секунди на колі. Льюїс і Марк були дійсно кращими, але лідирував як і раніше Баттон, а другу позицію зберігав Кубіца. Поляк зміг довести, що в цьому сезоні подіум будуть розігрувати не тільки команди великої четвірки.

Шумахер ж просто розчарував. Так, зрозуміло, що були проблеми на старті. Але раніше німець міг з такого положення прорватися і на подіум, але чемпіон завис на 12 місці і довго не міг пройти Альгерсуарі. У результаті німець фінішував лише 10-м.

Якщо ж повернуться до боротьби лідерів, то ситуація в кінцівці Гран прі склалася приблизно така: Баттон закріпився на першому місці, другим йшов Кубіца, який всіма силами намагався стримати об"єктивно сильніший дует "Феррарі", а за Массою з Алонсо на відмінному ходу йшла небезпечна пара Хемілтон - Веббер. У відриві від основної групи на сьомому місці влаштувався Росберг.

Головною подією останніх кіл стало зіткнення Хемілтона і Веббера. Британець пішов у очікувану атаку на Алонсо, але помилився у віражі, а Марк не впорався з гальмуванням і підчепив Льюїса. У підсумку на фініші Хемілтон відкотився на шосту позицію, а Уеббер - дев"яту. Перше місце втримав впевнено Баттон, а Кубіца відвоював друге в боротьбі з "Феррарі".

За матеріалами turnir.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Чинний чемпіон Формули-1 виграв Гран прі Австралії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути