неділя, 07 лютого 2010 16:43

В Умані голосують мертві душі

В Умані голосують мертві душі
50-річна уманчанка Людмила Максимова вже 12 років отримує запрошення на вибори для колишньої власниці її будинку. Жінка померла, але щоразу на її ім"я приходить запрошення на виборчу дільницю.

Людмила Максимова зверталася до працівників дільниці з проханням викреслити зі списків померлу жінку. Працівники її викреслювали.

"Вони її ніби і викреслювали, але запрошення все одно приходило для нас двох, – каже Максимова. Цього разу навіть записали на одному аркушику. Я наче з привидом живу. Написала скаргу вже. Пообіцяли, що більше такого не повториться."

Голова Уманської ДВК N1 Тетяна Джим, 48 років, зазначила, що подібні випадки фіксували в першому турі.

Тоді у списках були люди, які померли за кілька днів до виборів, зараз їх у списках немає. А ті, що померли давно і їхні документи ніхто не забрав із паспортного столу можуть бути у списках, але це рідкість.

Щоб отримати детальнішу інформацію, ми звернулися в Окружну виборчу комісію. Там відбувалося засідання, тому журналістів попросили зачекати в коридорі. Кореспондент одного із обласних видань ризикнула зайти на засідання. За зачиненими дверима зчинився крик, а один із членів ОВК почав кричати "Де міліція?"

"Чому не допустили на засідання не знаю, але в мене проблеми із серцем, тому коли розхвилювалася, стало зле, – каже Ольга. - А міліція просто принесла води таблетку запити.

Після закінчення засідання журналістів пустили в приміщення ОВК. Недопуск на засідання мотивували тим, що репортерів не було в списках.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «В Умані голосують мертві душі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути