субота, 18 травня 2024 12:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Фортифікацій не мало бути, але є питання щодо Вовчанська: ветеран прокоментував наступ РФ на Харківщині

Фортифікацій не мало бути, але є питання щодо Вовчанська: ветеран прокоментував наступ РФ на Харківщині
Екскомандир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий прокоментував ситуацію на Харківщині. Фото: tsn.ua

На кордоні з РФ у Харківській області, де окупанти почали новий наступ, не повинно було бути фортифікацій.

У цій ситуації "набагато менше зради, ніж частково розганяється в нашому інфопросторі". Про це в інтерв'ю Radio NV заявив ветеран російсько-української війни, екскомандир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий.

За його словами, "в цій харківській історії багато питань".

"Тут люди просто не розуміють, що кажуть. Люди собі просто нафантазували, що фортифікації мали бути по лінії державного кордону. А ніде і ніколи так не робиться. Вони завжди йдуть з достатньо серйозним відступом в глибину території, навіть найбільш передові позиції. Це зазвичай п'ять-сім кілометрів від кордону, але це передові блокпости. А повноцінна фортифікація, саме лінії оборони, вони завжди йдуть з відступом кілометрів на 15−20 від лінії держкордону", - сказав Дикий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський висловився про ймовірність нового наступу РФ на Київ

Він наголосив, що росіяни ще навіть не наблизились до фортифікаційних споруд на харківському напрямку. Адже ворог ще не пройшов далі п'яти кілометрів від державного кордону.

"Але в мене є питання по мінних полях, чому їх не виявилось. І в мене дуже великі питання щодо Вовчанська. Так, Вовчанськ - п'ять кілометрів від лінії фронту, плюс дуже незручно розташований для оборони. Але в такому разі, якщо передбачалося, що ворога будуть знищувати вже тільки в місті, то чому в самому місті нічого не готувалося до бойових дій? І головне, чому не була проведена евакуація цивільного населення до початку російського наступу? Бо, вибачте мені, евакуювати мирне населення вже під час вуличних боїв в місті. Ми ж розуміємо, що це означає: мав місце величезний прокол і тепер його якось намагаються виправити", - додав Дикий.

При цьому він нагадав, що ГУР Міноборони заздалегідь попереджало про цей наступ РФ.

Ситуація на лінії фронту на Харківщині є складною, але вона перебуває під контролем. Сили оборони потребують більше озброєння й це зараз є головною проблемою, розповів міністр оборони України Рустем Умєров.

За його словами, Україна нині потребує допомоги у вигляді більшої кількості зброї: ракет, засобів протиповітряної оборони та артилерії.

Зараз ви читаєте новину «Фортифікацій не мало бути, але є питання щодо Вовчанська: ветеран прокоментував наступ РФ на Харківщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути