середа, 09 грудня 2009 17:24

Саркозі порадив мусульманам не "рипатись" у Європі

Саркозі порадив мусульманам не "рипатись" у Європі

Президент Франції Ніколя Саркозі попередив іммігрантів-мусульман, які проживають в демократичних країнах, щоб були "скромними і стриманими" щодо своєї віри, повідомляє Daily Express.

Замість того, щоб нав"язувати свій спосіб життя іншим людям, вони повинні поважати звичаї країни, яку обрали для проживання, заявив Саркозі.

За словами президента, намагання радикалів нав"язати у Франції ісламський фундаменталізм прирікає на провал роботу поміркованих мусульман.

"Християни, іудеї, мусульмани, усі, незалежно від своєї віри, повинні утримуватися від показових демонстрацій і провокацій", - висловився він, додавши, що всі мають сповідувати свою релігію зі скромною благорозумністю.

Саркозі навіть висловив свою підтримку швейцарському рішенню про заборону мінаретів і відмінні архітектурні особливості мечетей.

Критики, в тому числі колишній прем"єр-міністр Франції Жан-П"єр Раффарен, звинуватили Саркозі в розпалюванні дебатів у стилі "паб". У свою чергу французький глава заявив, що хтось повинен говорити за мовчазну більшість.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Саркозі порадив мусульманам не "рипатись" у Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути