Ексклюзиви
вівторок, 20 жовтня 2009 18:41

Адвокат потерпілих дітей вимагав у "бютівця" $2 мільйони

Адвокат потерпілих дітей вимагав у "бютівця" $2 мільйони

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє про шантаж депутата БЮТ у справі "Артеку" та вимагання адвокатом потерпілої 2 мільйонів доларів.

Про це він заявив під час слухань у парламенті по справі розбещення дітей.

Луценко повідомив депутатам про хід слідчих дій, а також те, що останній слідчий експеримент у київській квартирі не підтвердив правоту дитини, яка не впізнала приміщення.

За словами міністра, проведені слідчі дії дозволяють зробити три висновки:

"Ґвалтування відбувалось батьком; ґвалтування відбувалось батьком та іншими особами чоловічої статі; про імовірне створення штучних доказів для шантажу та отримання матеріальної винагороди", - заявив міністр.

"Деякі речі під час допитів і нестиковки того, що заявляли, і того, що виявлялося насправді, призводить слідство до необхідності розглядати третю версію – про штучне створення доказів з метою зиску", - пояснив він міністр.

"За останні кілька днів міліцією з повним дотриманням КПК зафіксовано факт вимагання 2 мільйонів доларів адвокатами потерпілої у народного депутата від блоку БЮТ", - заявив Луценка.

"Я вважаю, що це свідчить про цинічне використання біди дітей у політичних іграх тим, хто хоче отримати чергову шапку, в даному разі шапки Мономаха", - зазначив міністр.

Відповідаючи на інше питання, Луценко уточнив дані про 2 мільйони.

"Нами протягом 2 днів – позавчора і вчора вночі - було зафіксовано контакт потерпілої сторони, які зафіксовані на аудіо і відео, з точним дотриманням Кримінально-процесуального кодексу, які вимагають 2 мільйони доларів для того, щоб діти перестали впізнавати народних депутатів. Цей факт також є, і я вважаю, що він має бути відомим суспільству, щоб цю справу перестали політики коментувати", - заявив Луценко.

За матеріалом Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Адвокат потерпілих дітей вимагав у "бютівця" $2 мільйони ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути