Ексклюзиви
понеділок, 19 жовтня 2009 16:43

Наливайченко закликав залишити у спокої дітей з "Артеку"

Наливайченко закликав залишити у спокої дітей з "Артеку"

Генеральна прокуратура України тимчасово взяла у міліції в порядку нагляду кримінальну справу про розбещення неповнолітніх, і її вже повернули в МВС для подальшого розслідування.

"Зараз справа забрана в Генеральну прокуратуру України", - сказав глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко на прес-конференції в понеділок в Ялті, відповідаючи на запитання про те, яким чином СБУ бере участь в розслідуванні справи.

Як уточнила керівник прес-центру СБУ Марина Остапенко, слова Наливайченка слід розуміти як тимчасове вивчення справи Генпрокуратурою як контролюючим органом.

"Була нарада у генерального прокурора, і я там був присутній, і все, що зараз визначає прокурор і слідчі Генпрокуратури, там повністю задіяні і оперативні співробітники СБУ, і ті технічні можливості, які є в нашому розпорядженні", - відзначив Наливайченко.

При цьому він додав: "Процес жорстко узятий під контроль генеральним прокурором, і всі заяви і припущення повинні бути припинені. Відповідати треба слідчому в кабінеті слідчого, а не робити заяви, а потім їх спростовувати або спекулювати ними".

Разом з тим, глава СБУ виразив переконання, що як простий громадянин і батько він вважає, що "потрібно дати спокій дітям, дати спокій сім"ї і припинити розмови".

"Є процесуальні норми, і всі охочі поговорити - будь ласка, до слідчого", - підкреслив він.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко зазначав, що на сьогодні , тривають обшуки в окремих фігурантів кримінальної справи, порушеної за розбещення двох неповнолітніх дітей у Криму.

Крім того, у Партії регіонів заявили, що вимагають завтра після розгляду законопроекту про підвищення соціальних стандартів, розглянути ситуацію навколо скандалу в "Артеку".

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Наливайченко закликав залишити у спокої дітей з "Артеку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути