понеділок, 19 жовтня 2009 15:14

Як українці ставляться до скандалу з "Артеком" - опитування

Як українці ставляться до скандалу з "Артеком" - опитування
Більшість українців обурена скандалом, пов"язаним із справою про розбещення дітей, але засуджують тих, хто поширив цю інформацію до закінчення слідства.

Про це свідчить телефонне опитування, проведене Інститутом проблем управління імені Горшеніна з 17 по 18 жовтня 2009 року.

Як повідомили у прес-службі Інституту Горшеніна, всеукраїнське дослідження свідчить, що переважна більшість українців (78,5%) чули про скандал з розбещенням дітей, який пов"язують з табором "Артек". Нічого не чули про цю справу 21,4% опитаних, а 0,1% – важко відповісти на це запитання.

Більшість громадян України (69,1%) вважають, що народні депутати і ЗМІ не мали права обнародувати інформацію про дану справу до закінчення слідства і прийняття судом рішення про винуватість підозрюваних. Протилежної точки зору дотримуються 18% опитаних, а 12,9% важко відповісти на це питання.

На думку більш ніж половини українців (51,1%), звинувачення народних депутатів від БЮТ, які нібито замішані в скандалі навколо "Артека", - це "брудні політичні ігри". Справедливими такі звинувачення вважають тільки 13,4% опитаних, а більше третини респондентам (35,5%) важко з оцінкою справедливості звинувачень.

У той же час, більшість українців (78,9%) не змінили ставлення до Блоку Юлії Тимошенко після скандалу з "Артеком". Відповідно до результатів опитування, почали ставитися до БЮТ гірше 11,3% опитаних, а 2,7% зазначили, що їхнє ставлення до БЮТ покращало. Важко відповісти на це запитання 7,1% респондентів.

Більшість опитаних (79,9%) також не змінили свого ставлення до Партії регіонів, депутати якої першими поширили інформацію про цей скандал. Заявили про те, що ставлення до Партії регіонів у них стало гіршим, тільки 9,6%. Стверджують, що їхнє ставлення до ПР покращилось 3,4%, а 7,1% респондентам важко відповісти на поставлене запитання.

Телефонне опитування на тему: "Скандал навколо табору "Артек" було проведене Інститутом Горшеніна з 17 по 18 жовтня 2009 р. Усього, згідно з випадковою вибіркою, було опитано 1000 респондентів, старше 18 років у всіх обласних центрах України. Квотами були регіон проживання, стать і вік респондентів. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує +/-3,2%, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Як українці ставляться до скандалу з "Артеком" - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути