вівторок, 06 жовтня 2009 16:57

БЮТ поставив умову для підтримки законопроекту про соцстандарти

БЮТ поставив умову для підтримки законопроекту про соцстандарти

БЮТ не голосуватиме за законопроект про підвищення соціальних стандартів у цілому, якщо його показники не приведуть у відповідність з проектом бюджету на 2010 рік.

"Нам потрібно відпрацювати механізм, щоб законопроект про підвищення соцстандартів відповідав всім показникам проекту бюджету на 2010 рік, оскільки в тому вигляді, в якому сьогодні цей законопроект, він не відповідає показникам проекту бюджету. У разі його ухвалення треба буде відкликати проект бюджету...

Ми спробуємо знайти компроміс з боку Володимира Литвина, бо в іншому випадку бюджетний процес буде зірвано. Ми будемо голосувати лише у разі приведення показників у повну відповідність", - сказав у кулуарах Верховної Ради народний депутат від БЮТ Сергій Міщенко.

Як повідомлялося, сьогодні, 6 жовтня, Рада прийняла в першому читанні проект закону Про встановлення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати в 2010 році. Також Рада прийняла в першому читанні проект постанови, яким передбачається, що кошти, які з"явилися у результаті зменшення вдвічі максимальних розмірів заробітної плати Президента, прем"єра, депутатів і інших високопоставлених чиновників, спрямовуються виключно на підвищення розмірів соцстандартів.

Перший віце-прем"єр-міністр України Олександр Турчинов заявив, що законопроект про підвищення соцстандартів, прийнятий в першому читанні, зруйнує фінансову систему країни у разі його прийняття в цілому.

Кореспондент
Зараз ви читаєте новину «БЮТ поставив умову для підтримки законопроекту про соцстандарти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути