вівторок, 15 вересня 2009 10:20

Тимошенко не пустила людину Ющенка на засідання по бюджету

Тимошенко не пустила людину Ющенка на засідання по бюджету
Глава Секретаріату президента Віра Ульянченко критикує Кабінет Міністрів за непрозорість процесу підготовки проекту державного бюджету на 2010 рік.

Про це вона сказала журналістам.

Ульянченко повідомила, що Секретаріат отримав для аналізу проект держбюджету лише 14 вересня перед засіданням уряду, на якому він повинен був розглядатися.

В той же час це засідання мало закритий характер, і першого заступника глави Секретаріату - представника Президента в Кабміні Олександра Шлапака на нього не пустили.

"Той бюджет, який розглядався у суботу, істотно відрізняється від того проекту держбюджету, який розглядався вчора (14 вересня) урядом. Я так розумію, там на ходу вносилися пропозиції і коректування. Але це абсолютно непрозорий процес формування бюджету", - сказала Ульянченко.

Глава Секретаріату також розкритикував практику формування держбюджету без участі місцевих властей.

"Останні два роки бюджет формується практично без участі місцевої влади. Він формується зверху, з Міністерства фінансів. Я думаю, що багато учасників бюджетного процесу реально не бачили його проект", - відзначила вона.

Ульянченко також здивована рішенням уряду одночасно приймати бюджет з бюджетною резолюцією.

Як повідомлялося, Секретаріат президента допускає закладене в проекті державного бюджету на 2010 рік зростання ВВП 3,7%.

14 вересня Кабмін на позачерговому засіданні затвердив проект державного бюджету на 2010 рік з доходами 285 млрд гривень, витратами 324 млрд гривень і дефіцитом 46,7 млрд, повідомляє Обком.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко не пустила людину Ющенка на засідання по бюджету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути