субота, 12 вересня 2009 19:13

Ющенко просить підтримати його Конституцію, бо до влади рвуться неукраїнські сили

Ющенко просить підтримати його Конституцію, бо до влади рвуться неукраїнські сили

До влади в Україні прагнуть неукраїнські сили, заявив президент Віктор Ющенко, виступаючи під час урочистих зборів з нагоди святкування 20-ої річниці створення Народного Руху України в суботу в Києві.

Як відзначив Ющенко, це на сьогодні є одним з найскладніших викликів.

"Я не хочу, щоб прозріння в середовищі українських патріотів наступило надто пізно. Під загрозою всі наші завоювання, наша мова і культура, наша європейська перспектива", - цитує главу держави його прес-служба.

При цьому президент додав, що для політичних сил у владі та опозиції безлад в державі - спосіб існування.

Отже, Ющенко закликав підтримати проголошену ним конституційну реформу і загальнонаціональне обговорення проекту Конституції України, який відкриє нову перспективу державі. "Я беру на себе обов"язок закликати всю Україну до створення громадського руху на підтримку Української держави", - відзначив він.

Нагадуючи історію створення Народного Руху, президент констатував, що у вирішальний історичний момент Рух реалізував тисячолітні прагнення української нації. "Великий, загальноукраїнський, громадський, ще не розділений на партії і групи - Народний Рух України, який підтримали мільйони українців, є дійсним батьком нашої державності", - сказав глава держави.

Президент закликав прихильників НРУ до патріотизму, який об"єднав би їх сьогодні, коли багато спекулюють ім"ям Народного Руху, його засновників і лідерів, як на користь персональної вигоди, так і з метою дискредитації національних і демократичних цінностей.

При цьому глава держави висловив упевненість, що саме ідея сильної, єдиної нації та сильної національної держави об"єднає людей, а не тільки певних політиків.

"Я твердо переконаний, що така єдність приведе до появи великої національної і демократичної сили, яка на десятиліття вперед визначатиме розвиток нашої держави!", - сказав він.

В той же час Ющенка з гордістю констатував: його позиція як президента - чітка і незмінна і в справі національного відродження, і в справі європейського вибору, і вибору колективної моделі безпеки, і в справі корінної економічної реформи.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Ющенко просить підтримати його Конституцію, бо до влади рвуться неукраїнські сили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути