четвер, 03 вересня 2009 18:54

Спиртзавод працює дві години на тиждень

Робітники Гайсинського спиртзаводу на кілька годин заблокували вивантаження сировини. Вимагали виплатити їм борг по зарплаті за п"ять місяців.

— Останніх чотири роки завод працює за скороченим графіком: дві години на тиждень. За рік набігає місяць. Заробляємо сльози: 40–60 гривень на місяць. І їх треба вибігати, — каже хімік по сировині Галина Шпильова, 58 років. Жінка очолює на підприємстві профком. — Люди не мають чим розраховуватися за газ, світло. Багатьом їх уже повідключали.

Робітники домоглися виплати зарплати за три місяці, але залишився ще борг 151 тис. грн. Людей обурює те, що всупереч постанові Кабміну про першочерговість виплати заробітної плати, виконувач обов"язків директора Антон Підгайний перерахував 1 млн 840 тис. грн товариству "Яришівка" на закупівлю сировини, яка надійде на завод у вересні–жовтні.

Колектив просив про допомогу об"єднання "Поділляспирт", концерн "Укрспирт", писав листи в облдержадміністрацію та прем"єр-міністру Юлії Тимошенко.

Люди сподіваються, що ситуація зміниться після того, як Гайсинський спиртзавод почне виробляти біоетанол.

Зараз ви читаєте новину «Спиртзавод працює дві години на тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути