четвер, 30 липня 2009 13:04

Огризко: Реакця Росії на висилку її дипломатів-шпигунів є "совковою"

Огризко: Реакця Росії на висилку її дипломатів-шпигунів  є "совковою"

Перший заступник секретаря СНБО Володимир Огризко називає "радянською практикою" відповідь російської сторони на дії України щодо російських дипломатів.

"Не можна порівняти те, що відбувається в діяльності зазначених російських, так званих дипломатів, з тим, що сьогодні намагаються у відповідь вислати з Росії двох дипломатів, які жодним чином не порушили жодного положення Віденської конвенції", - підкреслив екс-глава МЗС.

"Тобто це така собі давня, радянська, совкова, махрова практика реакції на абсолютно законні дії держави", - сказав Огризко.

Він також додав, що подібні скандали були у свій час і у провідних країнах Європи. "Тобто країна, що висилає шпигунів, діє відповідно до Віденської конвенції. У відповідь висилають абсолютно безневинних дипломатів, які займаються своєю роботою", - зазначив він.

У цій ситуації, за його словами, Україні варто продовжувати дотримуватися норми Віденської конвенції і забороняти на території країни діяльність тих людей, що під прикриттям дипломатичного статусу займаються не дипломатичною діяльністю.

"Однак разом з тим варто розуміти, що це, безумовно, матиме відповідну реакцію іншої сторони", - підкреслив Огризко.

Також він проінформував, що якщо Росія висилатиме українських дипломатів, то українська сторона направить нових. Однак він не виключив, що російська сторона може не дати акредитацію для роботи нових українських дипломатів на її території, передає "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Огризко: Реакця Росії на висилку її дипломатів-шпигунів є "совковою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути