середа, 22 липня 2009 08:23

Сесії Ради в п"ятницю може й не бути

Сесії Ради в п"ятницю може й не бути
Партія регіонів дасть можливість провести позачергову сесію Верховної Ради у п`ятницю, 24 липня, якщо першим питанням порядку денного розглядатиметься питання про підвищення соціальних стандартів.

Про це перший заступник голови Верховної Ради України Олександр Лавринович.

Говорячи про можливість блокування позачергової сесії парламенту, він зазначив: "В мене є підстави сподіватися, що буде розуміння, а якщо не буде розуміння, то не буде ніякої сесії".

Лавринович висловив сподівання, що в п"ятницю не потрібно буде блокувати трибуну парламенту для того, "щоб стало зрозуміло, що першим має розглядатися питання щодо соціальних стандартів".

"Сподіваюсь, що воно буде поставлено першим без додаткових дій, які б привернули увагу до того, що потрібно обов"язково виконувати в Україні ті закони, які є чинними і стосуються захисту всіх громадян України", - додав перший віце-спікер.

Він вважає, що "це питання має бути розглянуте першим в спокійному режимі і має бути прийнято рішення".

Водночас голова Верховної Ради України Володимир Литвин пообіцяв скликати позачергову сесію парламенту для розгляду законопроекту про підвищення соціальних стандартів, якщо фракція Партії регіонів ініціює її проведення.

Про це він заявив учора в прямому ефірі на "5-му каналі", коментуючи вимоги депутатів від фракції Партії регіонів 24 липня на позачерговій сесії ухвалити відповідний законопроект.

Литвин нагадав, що фракція БЮТ виступила з ініціативою провести позачергову сесію ВР 24 липня, визначила порядок денний, і керівники фракцій на засіданні Погоджувальної ради не можуть змінити цей порядок денний.

Крім того, додав голова ВР, підписи 150-ти народних депутатів також не можуть бути відкликані.

"Це велике фарисейство – те, що пропонують, і наполягають на тому, щоб був розглянутий законопроект про підвищення прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної плати. Воно полягає у тому, що депутати, які про це так гаряче говорять, жодної пропозиції не подали", - сказав спікер.

Литвин зауважив, що їм потрібен не закон, а "сам процес", і розмови про те, як вони захищають українців.

"Якщо хочуть, то вони можуть і повинні продемонструвати це, зібравши 150 підписів, і в межах 7 днів це питання буде поставлене на розгляд (парламенту). Я пропонував це неодноразово. Але вони блокують трибуну і водночас вимагають прийняття рішення", - додав він.

Нагадаємо, що фракція Партії регіонів з початку липня блокувала роботу парламенту, вимагаючи ухвалення закону про підвищення мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму. "Регіонали" розблоковували трибуну і президію ВР лише для прийняття кількох рішень.

16 липня голова ВР Володимир Литвин закрив четверту сесію.

Позачергова сесія ВР запланована на 24 липня за ініціативи фракції БЮТе вони блокують трибуну і водночас вимагають прийняття рішення", - додав він.Нагадаємо, що фракція Партії регіонів з початку липня блокувала роботу парламенту, вимагаючи ухвалення закону про підвищення мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму. "Регіонали" розблоковували трибуну і президію ВР лише для прийняття кількох рішень.

За матеріалами: УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «Сесії Ради в п"ятницю може й не бути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути